Bib Knokke-Heist start vanaf maandag 6 april met afhaaldienst

Er komt een afhaaldienst in sportcentrum De Stormmeeuw in Knokke en filiaal De Buze in Heist. © (foto DM)
Redactie KW

Het bibteam van Knokke-Heist is sinds de coronacrisis achter de schermen creatief en intensief aan de slag. Het resultaat mag er zijn! Vanaf maandag 6 april bedient de bib jong en oud op z’n corona’s: met afhaal-dienstverlening. Er komt een afhaaldienst in sportcentrum De Stormmeeuw in Knokke en filiaal De Buze in Heist.

Elke klant mag vijf bibliotheekwerken aanvragen. Boeken, strips, cd’s, dvd’s, games of luisterboeken. Het bibteam tracht jouw vraag binnen de 24 uur te verwerken. Eens de medewerkers je pakket hebben samengesteld bellen ze je op. Er wordt dan samen een afhaalmoment afgesproken.

Geen probleem voor wie nog geen lid is. De bib maakt je lid zodat je #injekot kan lezen. De betaling van het lidgeld laten de medewerkers openstaan en handelen ze af eens ze hun bibklanten opnieuw mogen ontvangen. Voor wie geen inspiratie heeft stelt het bibpersoneel een pakket samen. Ideaal om nieuwe dingen te ontdekken! Alle werken mag je bijhouden tot na de heropening van de bibliotheek. Ze worden automatisch verlengd.

Veilig

Blijft de vraag of het in coronatijden veilig is. Het bibpersoneel draagt wegwerphandschoenen bij het klaarleggen van de pakketten. Ophaling gebeurt achter een plexiglas of doorgeefluik. Ingeleverde materialen worden minimum drie dagen in quarantaine bewaard alvorens ze terug in de rekken te plaatsen. Alle noodzakelijke hygiënische maatregelen die vereist zijn bij een afhaalbibliotheek worden in acht genomen. De bib werkt met afhalen op afspraak, waardoor je niet met andere klanten in contact komt. Alle info op telefoon 050 63 04 00.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier