Bib in Veurne gaat opnieuw open met de nodige voorzorgsmaatregelen

© (Foto JT)
Redactie KW

Vanaf maandag 25 mei om 10 uur opent de bib van Veurne opnieuw haar deuren. Er kunnen terug boeken ontleend worden en ook kan internet geraadpleegd worden.

Wel kan men ter plaatse nog geen kranten of tijdschriften lezen. Er wordt gevraagd om liefst alleen naar de bib te komen. Aan de ingang van de Seylsteen kan men de handen met gel ontsmetten. Ook wordt aangeraden met mond- of neusbedekking de bibliotheek te bezoeken. Er worden speciale winkelmandjes voorzien om de boeken in te leggen. Deze kunnen aan de andere kant bij het buitengaan opnieuw worden ingeleverd. Aan de bezoekers wordt gevraagd het bezoek te beperken tot een 30-tal minuten en liefst zo weinig mogelijk boeken aan te raken. Bij het gebruiken van de toestellen (zelfuitleen, de betaalautomaat en de catalogus-pc) wordt eveneens gevraagd de handen te ontsmetten. Uiteraard moet de regel van de 1,5 m afstand worden gerespecteerd, daarvoor werden speciaal stippen op de vloer aangebracht.

Door een kijkje te nemen in de catalogus op http://veurne.bibliotheek.be/ verlies je minder tijd in het zoeken naar de gewenste literatuur. Ook is het raadzaam om je eigen mobiel toestel (smartphone of tablet) mee te brengen naar de bib. Vind je het zelf nog te vroeg voor een bezoek aan de bib? Je kan nog steeds gebruik maken van de afhaalbib. Je vindt er meer over via www.veurne.be/take-away-bib.

Het personeel van de bib hoopt dat ze de trouwe lezers over enkele weken weer mogen toelaten om de kranten en tijdschriften ter plaatse te komen lezen. Ook wordt er gewacht op het signaal om opnieuw de activiteiten (leesclub, samenleesgroep,…) te kunnen laten doorgaan.

(JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.