Bianca Byttebier achter de tap van café Sint-Laurentius op Kooigemplaats

(Foto EDB)
Redactie KW

Zaterdag opent Bianca Byttebier café Sint-Laurentius op Kooigemplaats. Ze brengt de gewoontes van Lukie, de vroegere eigenaar, weer tot leven.

Bianca woont in Helkijn, maar is van Kooigem afkomstig. Haar ouders wonen op slechts honderd meter van het café. “Ik werd gecontacteerd door de brouwer, die ik nog kende uit mijn vroegere horecazaak in Spiere”, vertelt Bianca. “Veel mensen hadden me al aangeraden om het café uit te baten omdat ik veel volk ken in Kooigem en de horeca gewoon was. Ik kwam toch eens luisteren, zodat het me toch niet zou spijten en ik kreeg er eigenlijk meteen zin in.”

Bianca vermindert de prijs van de pintjes van 1,80 euro naar 1,60 euro. Ook de frisdranken kosten geen 2, maar 1,60 euro. “Ik zal – net als Lukie – weer gebruik maken van de vroegere beenhouwerij met boterhammen met gehakt, paté, hoofdvlees, kaas of gerookte ham, compleet zoals bij Lukie met mosterd en de ajuintjes.” In de winter zal de pot verse soep weer op de kachel in het café staan pruttelen.

Zaal voor feestjes

Met activiteiten in en dicht bij Kooigem, is Bianca van plan om telkens iets te organiseren. Het zaaltje, voor zestig personen, zal beschikbaar zijn voor communies, vergaderingen en feestjes. Bianca zal investeren in tafels en stoelen voor buiten, want van zodra ze de schriftelijke toelating heeft, zet ze het terras buiten. Wandelaars kunnen dus weer hun hartje ophalen in het centrum van Kooigem.

Bianca wil ook Marianne Wullaert bedanken voor het heropstarten van de zaak na het overlijden van Lukie. “Ze is hier altijd welkom!”, luidt het.

(EDB-foto EDB)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad van vrijdag 11 april.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.