Bezwaarschriften tegen gewijzigde plannen voor betoncentrale in Dudzele

Een delegatie van Groen protesteerde tegen een betoncentrale vlakbij de Dudzeelse polder en het Wilgenbos. (foto Groen)
Stefan Vankerkhoven

De firma Top-Mix heeft in de beroepsprocedure bij het Vlaamse departement Omgeving een wijzigingsverzoek aangevraagd voor een betonverwerkingsinstallatie in de Dudzeelse polder. Buurtbewoners hebben opnieuw bezwaarschriften ingediend. Gemeenteraadslid Andries Neirynck (Groen) polste tijdens de Brugse gemeenteraad naar de houding van het Brugs stadsbestuur in dit milieudossier.

Groen Brugge blijft zich verzetten tegen een vestiging van de firma Top-Mix in de Zeebrugse achterhaven, vlakbij de Dudzeelse Polder. Andries Neirynck stelt: “Deze polder is belangrijk als buffergebied met Dudzele, Lissewege en Zwankendamme. Het vogelrichtlijngebied is uniek, maar wie de volledige Dudzeelse polder kent weet dat dit heel dit gebied uitzonderlijk is. Een betonverwerkingsinstallatie zal zorgen voor meer verkeer, lawaai-, geur- en stofhinder voor Dudzele en de omliggende gemeenten. Dit moeten we hoe dan ook vermijden. Wij herhalen dan ook terug onze vraag om duurzamer met onze industriegronden om te springen.”

Urbanisatieschepen Franky Demon (CD&V) weigert om zich uit te spreken tijdens het openbaar onderzoek: “We hebben nog tijd tot 22 december om een standpunt in te nemen. Ik vernam al dat diverse Dudzelenaars bezwaar aangetekend hebben wegens stof en geluidshinder. Tegen de oorspronkelijke plannen hebben we ons indertijd als stadsbestuur verzet en bij de Provincie een verzoek tot vernietiging ingediend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.