Bezoekersteam op pad om mobiliteit te checken bij 65-plussers

Bezoekersteam gaan op pad om de mobiliteit te checken bij de inwoners.© LC
Bezoekersteam gaan op pad om de mobiliteit te checken bij de inwoners.© LC
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Middelkerke stuurt een bezoekersteam op pad om de mobiliteit van 65-plussers te registreren in het kader van de nakende vaccinaties in Oostende.

“We willen nagaan voor welke mensen een verplaatsing naar Oostende moeilijk ligt of helemaal niet kan en dit in kaart brengen”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker (Lijst Dedecker). “In onze gemeente wonen momenteel, 6.700 mensen die ouder zijn dan 65 jaar en dat komt neer op 39 % van de 18+-bevolking. We willen onderzoeken hoe we als gemeentebestuur de mobiliteit naar Kursaal Oostende het best aanpakken en samen met de huisartsen brengen we alle 65-plussers en hun noden in kaart.”

Middelkerke wacht nog op meer gegevens van de overheid maar wil, als dat mag, ook de lokale huisartsen inschakelen om mensen, die niet in Oostende geraken eventueel thuis te vaccineren. Er circuleert bij de overheid al een lijst met criteria om af te lijnen wie zich thuis mag laten vaccineren. Dat gaat van mensen op zeer hoge leeftijd, over dementerenden en psychiatrische patiënten, tot mensen die bedlegerig of rolstoelgebonden zijn.

Volgens die eerste lijst zouden deze mensen in aanmerking kunnen komen voor een thuisvaccinatie. Middelkerke heeft een heel uitgestrekt grondgebied en vanuit de hinterlandgemeenten als Schore en Mannekensvere is het niet makkelijk om met het openbaar vervoer in Oostende te geraken, ook voor sommige van die mensen zal een oplossing moeten worden gezocht.

Ondertussen hebben zich ook al 60 vaccinatievrijwilligers aangemeld. Burgemeester Jean-Marie Dedecker benadrukt ook nog eens dat de samenwerking met het stadsbestuur van Oostende gesmeerd loopt.

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier