Bezoekerscentrum Duinpanne scoort met origineel ‘belevingszakje’

De familie Temmerman put wandelideetjes uit de goodiebag. © foto MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

De deuren van het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne in De Panne blijven door de coronamaatregelen gesloten, maar ook rond het bezoekerscentrum valt heel wat te beleven. Centrumleider Emanuel Demey wil bezoekers stimuleren om de regio tijdens nog de hele herfstvakantie te verkennen met verrassende ideetjes die werden gebundeld in een ‘belevingszakje’.

“Het schitterende herfstweer lokt vele mensen naar buiten, maar soms ontbreekt het hen aan inspiratie”, vertelt Emanuel Demey. “Nu we het centrum nog voor ontbepaalde tijd gesloten moeten houden, willen we bezoekers nog de hele herfstvakantie een belevingszakje aanbieden.”

Daarin zitten een heleboel leuke inspirerende dingen voor het hele gezin: wandelkaarten, zoektochten, gadgets voor de kinderen. “We stellen vast dat het interactieve Cluedospel in de bossen rond Duinpanne een echt succes is. Met de app via Messenger Chatbot krijgt het jonge volkje een aantal opdrachten om te ontdekken wie de boswachter heeft ontvoerd.”

Dat spel loopt nog een aantal maanden. “Een onthaalmedewerker zal het belevingszakje ‘Zak eens lekker door aan zee’ naar buiten brengen als je aanbelt aan de ingang tussen 10.00 en 17.00 uur. Of je kan het vooraf reserveren. Al bij de start van de herfstvakantie konden we zo’n 300 bezoekers blij maken met het belevingszakje.”

Verpozen op het terras

Via de sociale media had ook de familie Temmerman dit initiatief opgemerkt, en daar pikte het gezin gretig op in. “We trokken al twee dagen naar het strand, maar hoewel we hier ook veel volk zien, heb je hier toch meer ruimte. Voor de kinderen is het extra leuk dat er aan een wandeling een leuke zoektocht kan worden gekoppeld!”

Emanuel geeft nog mee dat ook het speelterrein, het buitensanitair en de duintuin met het terras toegankelijk blijven. Drankjes worden er uiteraard niet gereserveerd, maar even verpozen onder het deugddoende herfstzonnetje is mooi meegenomen.

(MVQ/ foto MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier