Bezoek verborgen tuinen tijdens Kortrijkse woningwandelingen

Silvie Dehaen, Mieke Clarisimmo, Wout Maddens en Katrien Decoene. © LOO
Redactie KW

Op 9 september vindt in Kortrijk de Woningwandeling Kortrijk 2025 plaats. Geïnteresseerden kunnen bijzondere woningen en verborgen tuinen ontdekken.

Het thema is ‘Diversiteit in de rij’. Er zijn drie wandelingen die focussen op drie stadsmagneten: het historisch centrum, de Noord-Zuid as en de westelijke campus. Op het vertrekpunt, Atelier 2025 in het Begijnhofpark, bezoek je de fototentoonstelling Imagine Kortrijk, waar de toekomst van Kortrijk eigenzinnig in beeld wordt gebracht.

Stad ontdekken

“We nemen deelnemers mee langs bijzondere woningen die mee het beeld vormen van de stad”, aldus schepen van Wonen en Bouwen Wout Maddens (Open VLD). “Zowel bescheiden als iets grotere gerenoveerde woningen barsten van de inspirerende ingrepen en renovatie-ideeën.

“Je passeert ook langs gerealiseerde stedelijke projecten en (verborgen) groene plekjes als de Budafabriek, Tranzit, Budalys, Vork, het stationsproject, Broelkaai 6 en Texture. Ook ontwikkelingsprojecten zoals het oud politiecommissariaat aan Overleie, residentie Evergreens in het historisch centrum en het cohousingproject Kop van Prado zijn te bezichtigen.”

Wout Maddens,: “Zoals elk jaar willen we mensen de kans geven om onze stad eens anders te ontdekken door stadswoningen en verborgen groene plekken open te stellen. De kwaliteiten van onze stadsmagneten worden in de verf gezet.”

Te voet of met de fiets

De route start op 9 september tussen 13 en 16 uur aan Atelier Kortrijk 2025. Wie woningen wil bezoeken schrijft vooraf in voor één van de drie wandelingen. Een aantal projecten is vrij toegankelijk. Wie enkel wandelt, ontvangt een gratis plan op de startlocatie. Kom je met de fiets dan kan je die gratis laten labelen door het stedelijk preventieteam. (AXV)

Meer info: www.kortrijk.be/woningwandeling

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier