Bezoek in De Vleugels opgeschort tot na herfstvakantie

Redactie KW

De Vleugels, de voorziening voor mensen met een beperking in Klerken, is momenteel in lockdown nadat tien personeelsleden en vier cliënten positief hebben getest op het coronavirus. “We willen geen extra risico’s lopen”, zegt communicatieverantwoordelijke Frank De Smet.

Nadat vorige week de nabijgelegen school Heuvelzicht de deuren sloot na enkele coronabesmettingen, heeft de voorziening De Vleugels beslist om geen bezoekers meer binnen te laten. Naast een aantal externe leerlingen gaan ook cliënten van De Vleugels bij Heuvelzicht naar school. De school ligt vlakbij de parking van De Vleugels, een vrijstaand gebouw dat aansluit bij het domein van De Vleugels.

“We gaan voor veertien dagen in lockdown”, bevestigt Frank De Smet. Tien van de vijfhonderd personeelsleden en vier cliënten geraakten ook besmet met het virus. “We willen geen extra risico’s nemen. Elke verplaatsing van een bewoner naar of van huis kan een besmetting opleveren.”

Bezoek in De Vleugels is niet mogelijk tot na de herfstvakantie. Ouders die dat wensten konden hun kind tot zondagavond nog komen ophalen. “We hopen om na de herfstvakantie opnieuw de regels wat te versoepelen. We beseffen maar al te goed dat deze maatregelen een invloed hebben op het sociaal welbevinden van zowel de ouders als de cliënten.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.