Bezo stelt eindejaarsprogramma voor

Sabine Kerkhove en Sharon Biebuyck van middenstandsorganisatie Beverse Zelfstandige Ondernemers Bezo. © DJW
Redactie KW

Middenstandsorganisatie Bezo (Beverse Zelfstandige Ondernemers) heeft voor dit najaar een programma klaar dat de lokale handelaars moet ondersteunen en promoten. Sabine Kerkhove en Sharon Biebuyck verduidelijken wat er zit aan te komen de volgende maanden.

“Van Waregem krijgen wij een bedrag om iets te organiseren. Voor ons betekent dat niet alleen een flinke steun, maar is het ook een erkenning voor wat Bezo in het verleden al presteerde”, zeggen Sabine en Sharon. “In eerste instantie gaan wij deelnemende zelfstandigen en ondernemers uit de gemeente de kans geven om hun specialiteiten en/of producten te promoten. Dat doen we door ze een workshop in eigen zaak te laten organiseren in het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 november. Wie het wenst kan dan eigenlijk een soort van parcours aflopen langs de deelnemers.

win-winsituatie

Zo leer je bij de fietshandelaar omgaan met de materialen die je nodig hebt om een zadel of de remmen bij te stellen. Bij de kinesist ondervind je wat massage kan doen met je lichaam. Of in de computerzaak kom je te weten hoe je een computer moet onderhouden. Eigenlijk zijn het allemaal nuttige dingen die worden getoond of gedemonstreerd. Je leert er iets bij. En voor de ondernemer in kwestie is het goeie promotie. Een win-winsituatie dus. Als afsluiter van dit workshop-weekend willen wij een ontmoetingsmoment houden voor alle deelnemers en deelnemende particulieren. Kwestie van bij een hapje en een drankje wat bij te praten. Momenteel zijn wij bezig met het contacteren van alle Beverse zaken en ondernemingen.”

eindejaarsacties

Een tweede activiteit gaat over de traditionele eindejaarsactie, waarbij klanten bij een aankoop bij de deelnemende handelszaken lotjes krijgen, waarmee ze kunnen deelnemen aan een tombola. De prijzen worden in januari uitgereikt.

“Als derde project organiseert Bezo op zaterdag 11 december een kerstmarkt op het plein voor de kerk in Beveren-Leie. Er zullen een tiental chalets staan met allerlei producten, hapjes, drankjes. En wij zorgen er ook voor dat er echte eindejaarssfeer zal zijn. Voor volgend jaar hebben wij al het weekend van 5 en 6 februari vastgelegd in ontmoetingscentrum ‘t Klokhuis in de Kerkdreef. Daar zal Bezo een handelsbeurs houden. Daarover volgt later meer informatie. Eerst is het nu het workshopweekend dat er zit aan te komen. En dan het eindejaar.” (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier