Bewoners WZC Sint-Jozef bezoeken 20 Oostkampse kasteeldomeinen met een treintje

Wat fijn! Met 60 bewoners en medewerkers met de trein langs een Oostkamps kasteeldomein. © PH
Redactie KW

Op zaterdag 8 juni kregen de bewoners van WZC Sint-Jozef de unieke kans om met een treintje enkele van de twintig Oostkampse kasteeldomeinen te bezoeken.

Een deel daarvan vindt zijn oorsprong bij de Brugse bourgeoisie die een zomers buitenverblijf in de Brugse rand liet bouwen. Op initiatief van Lions Club Oostkamp konden zes privédomeinen uitzonderlijk bezocht worden. Het parcours liep langs de kasteeldomeinen De Cellen, De Herten, Nieuwburgh, De Breidels, De Woesten en Gruuthuse. De geschiedenis van enkele bezochte kastelen gaat terug tot de middeleeuwen. Ze werden tussen 1830 en 1950 uitgebreid, herbouwd of vernieuwd.

De Heemkundige Kring Oostkamp zorgde onderweg voor informatie over de historiek van het domein, de gebouwen en de parkaanleg. De meer dan zestig deelnemers genoten vooral van de uitzonderlijke natuur in de zorgvuldig onderhouden parken. Het was de tweede uitgave van dit initiatief van Lions Club Oostkamp om de bewoners van WZC Sint-Jozef een onvergetelijke namiddag te bezorgen. De uitstap werd afgesloten met koffie en pannenkoeken in de Loweide in Moerbrugge.

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier