Bewoners WZC De Ril enthousiast over succesvolle hondenshow

Het was een geslaagde dag in WTC De Ril. © LC
Redactie KW

De hondenshow in WZC en DVC De Ril was een groot succes.

“Het fleurt iedereen helemaal op en het contact tussen de honden en de bewoners bevordert het geluk”, zegt animatieverantwoordelijke Carmen Boddez.

“Al voor de vijfde maal komen de mensen uit de hondenschool van Zwevezele langs om een presentatie te doen met hun honden”, vertelt Carmen. “Ze doen dan kunstjes, en daar wordt enthousiast op gereageerd door de bewoners. De honden dragen een emmertje, of trekken een karretje voort met een andere hond in. Het contact tussen dieren en mensen bevordert het gelukshormoon, dat is bewezen. In totaal kwamen 10 hondjes langs, van Labradors tot Tervuurse herders, een pomeriaan en zelfs de mini-versie van de befaamde Lassie, een ‘Sheltie’.

“Elke bewoner krijgt ook de kans om een hondje naast zich of op de schoot te houden. Dat moment wordt vastgelegd op foto en krijgen ze later bezorgt. Een mooie herinnering aan een fijne dag.”

‘De Ril’ staat bekend om zijn talrijke activiteiten. Elke dag is er wel iets te doen. Binnenkort is het weer gala-avond, er komt iemand optreden in samenwerking met de Ezelorde, en er wordt een prins- en prinses carnaval verkozen. Leuke dagen om naar uit te kijken dus. (RDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier