Bewoners woonzorgcentrum Huis aan Zee vieren (bescheiden) feest in coronatijd

De regels rond social distancing werden ook tijdens het verjaardagsfeestje strikt nageleefd. (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De bewoners van residentie Huis aan Zee hadden deze week iets speciaals om naar uit te kijken: het woonzorgcentrum blies op 7 april vijf kaarsjes uit en dat werd gevierd met een glaasje bubbels, taart en een streepje muziek.

Tegelplakken zat er, vanwege de social distancing, niet in. “Meer dan dit kunnen we de bewoners in deze coronatijden jammer genoeg niet aanbieden”, zegt directeur Eveline Pollet, maar niets doen was ook geen optie. “Daarvoor feesten ze hier veel te graag. We hebben dus beslist om het verjaardagsfeest toch maar te laten plaatsvinden, weliswaar zonder het optreden van Frank Valentino waar iedereen zo naar uitkeek.” De Brugse charmezanger blijkt er graag gezien. “Frank is vaste klant in ons woonzorgcentrum, hij zorgt hier elke keer voor dikke ambiance”, glimlacht Eveline. Omdat de familie er dinsdag niet bij kon zijn, zal het verjaardagsfeest later nog eens worden overgedaan. “En dan mét Frank Valentino”, klinkt het.

Huiselijke sfeer

Residentie Huis aan Zee herbergt iets meer dan honderd bewoners, waarvan de oudste 101 jaartjes op de teller heeft. “Eén bewoner, Ludovicus Van den Brande, is al bij ons sinds dag één. We hebben ook een zevental koppels in huis”, zegt Eveline Pollet. Zij is sinds december 2017 directeur van Huis aan Zee, dat zich in de markt zet als een warm en familiaal woonzorgcentrum. “Wij kennen al onze bewoners bij naam. We streven naar een huiselijke sfeer en kunnen dankzij onze uitgebreide vrijwilligerswerking echt tijd maken voor de mensen. Bij nieuwe bewoners polsen we altijd naar hun hobby’s en interesses, zodat ze zich hier niet hoeven te vervelen. We hebben ook een enthousiast animatieteam in huis”, klinkt het nog.

Tijdens het verjaardagsfeestje werd er uiteraard rekening gehouden met de coronamaatregelen. “De regels rond social distancing werden op elk moment strikt nageleefd. Van een lockdownparty was er dus geen sprake”, knipoogt Eveline Pollet. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier