Bewoners Wervikse woon-zorgcentra genieten van openluchtconcert

Op het terras van Het Pardoen gaf Chapeau Noir een klein concert.© LVW
Op het terras van Het Pardoen gaf Chapeau Noir een klein concert.© LVW
Redactie KW

De bewoners van de woon-zorgcentra Ter Beke (Geluwe), Het Pardoen en Mater Amabilis (beide Wervik) genoten vrijdagnamiddag van een openluchtconcert door de band Chapeau Noir. Dit mobiele vierkoppige muziekensemble is toe aan een zesdaagse tournee langs meer dan 30 woon-zorgcentra in onze provincie

Seniorenvereniging vzw S-Plus, partner van het socialistisch ziekenfonds Bond Moyson, nam het initiatief om zes dagen lang feest te vieren in de woon-zorgcentra, want er is eindelijk licht aan het einde van de coronatunnel.

“Met deze muzikale tournee wil S-Plus een feestelijk punt zetten achter het zware coronajaar”, aldus voorzitter Lien Deblaere van het Woon- en Zorgbedrijf Wervik. “Bewoners mochten zo goed als geen bezoek meer ontvangen. Personeel en bewoners kregen het soms hard te verduren. Op dit moment zijn de vaccinatierondes in de woon-zorgcentra echter zo goed als afgerond. Deze groep mag wat ons betreft als eersten ‘het rijk van de (herwonnen) vrijheid’ betreden en dat mag gevierd worden.”

‘Genieten’

Voorzitter Lien Deblaere gaf de muzikanten uit dankbaarheid een fles Bleken en Bruynen Moriaen, het huisbier van retroherberg In Den Grooten Moriaen naast het Nationaal Tabaksmuseum. “Het is zalig om onze bewoners te zien genieten en lachen na deze moeilijke tijden. Ook de aankomende versoepelingen inzake bezoek gun ik hen van ganser harte” aldus Lien Deblaere. (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.