Bewoners van WZC Sint Vincentius nog steeds in EK stemming

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Voor de Rode Duivels zit het EK er dan misschien wel al op, in Kortrijk bleef de voetbalgekte nog even doorgaan. Het Kortrijkse woonzorgcentrum Sint Vincentius kleurde nog even helemaal tricolore tijdens het uitreiken van de EK-cup.

“Misschien hadden onze bewoners mee moeten gaan met de Belgen richting München? Zo hadden we vast en zeker gewonnen!” Cindy Van Assche, die de EK-cup mee uit de grond hielp stampen, glundert in haar Belgische outfit wanneer ze alle bewoners rond het podium plaats ziet nemen.

Positieve sfeer

“Ons woonzorgcentrum is een verzameling van 10 woonhuizen met meer dan 150 bewoners” klinkt het. “Allen waren ze helemaal in een Duivelse stemming en ze supporterden allemaal om ter luidst. We wilden dan ook een leuk evenement uitwerken rond dat thema om iedereen in een positieve sfeer te houden.”

De EK-cup zag het daglicht en die kreeg een geheel eigen invulling in Kortrijk. “Telkens moesten twee woonhuizen samenwerken om hun gebouwen zo duivels mogelijk aan te kleden” gaat Cindy verder.

Wafels en frietjes

“Het was zalig om te zien hoe iedereen de handen in elkaar sloeg om toch maar een knappere versiering te hebben dan de andere teams. De jury koos dan uiteindelijk de mooiste decoratie op basis van een aantal criteria. Daarnaast konden de bewoners ook nog deelnemen aan een reeks penalty’s, waarbij ze vijf keer met een bal op het doel moesten schieten. Het totaal van alle punten, zowel die van de decoratie als van het ballenspel, werd uiteindelijk in een klassement gegoten. Het winnende team krijgt een beker en mag met beide woonhuizen frietjes gaan eten. Uiteindelijk zijn er niet echt verliezers tijdens deze EK-cup dus alle andere woonhuizen krijgen een coupon waarmee ze verse wafels kunnen gaan eten.”

Op TV

Tijdens de prijsuitreiking was het vooral de gesofisticeerde video opstelling die op de nodige belangstelling kon rekenen. “Op die manier filmen we het gebeuren en wordt het via een livestream naar alle TV’s van het woonzorgcentrum gestuurd” sluit Cindy af. “We hebben inwoners die bedlegerig zijn of speciale zorgen nodig hebben. Op die manier kunnen ze toch deelnemen aan dit feestelijke moment. Het is een aanzienlijke investering geweest die vooral tijdens de coronacrisis zijn meerwaarde heeft getoond.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier