Bewoners van Torhouts woonzorgcentrum besmet met norovirus

Alle gemeenschappelijke activiteiten in Sint-Augustinus worden tijdelijk opgeschort en de bewoners eten individueel op de kamer. © foto JS
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Momenteel hebben een 35-tal bewoners van het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus last van maag- en darmklachten. “Bij een aantal bewoners is de aanwezigheid van het besmettelijke norovirus bevestigd”, aldus de bevoegde schepen Joost Cuvelier.

“Het woonzorgcentrum heeft alles in het werk gesteld om verdere besmettingen te voorkomen en legt hiervoor nog striktere hygiëne-eisen op. Dit gebeurt in nauw overleg met de coördinerend en raadgevend arts”, gaf Joost Cuvelier donderdag aan. “De arts pleegt overleg met het Agentschap Zorg en Gezondheid, het ziekenhuis en de huisartsen die patiënten hebben in het woonzorgcentrum. Alle gemeenschappelijke activiteiten in Sint-Augustinus worden tijdelijk opgeschort en de bewoners eten individueel op de kamer. Het zorgteam beschikt over wegwerpschorten, handschoenen en de nodige ontsmettingsproducten. De familieleden van de zieke bewoners werden ingelicht en aan bezoekers wordt gevraagd om heel strikte handhygiëne toe te passen.”

“De coördinerend en raadgevend arts stelt voor om, indien mogelijk, bezoek uit te stellen naar een later tijdstip”, aldus de schepen. “Er is continu overleg tussen het zorgteam, de coördinerend en raadgevend arts en de directie van het woonzorgcentrum.”

Nieuwe evaluatie vrijdagmorgen

Vrijdagmorgen stond er een nieuwe evaluatie gepland tussen de verschillende diensten. “Op dit moment is er één bewoner naar het ziekenhuis overgebracht, maar de situatie is onder controle”, weet Joost Cuvelier. “De cafetaria blijft preventief gesloten tot 1 december en er wordt gevraagd om het bezoek tot een minimum te beperken.”

Het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus.
Het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus.© Google Street View

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.