Bewoners van nieuw wzc Aurélys krijgen carnavalsbezoekje van vrije basisschool Desselgem

De bewoners genoten van het kleurrijke bezoek.© PNW
De bewoners genoten van het kleurrijke bezoek.© PNW
Redactie KW

In woonzorgcentrum Aurélys, op de grens van Desselgem en Beveren-Leie, werden alle koppels donderdag getrakteerd op een (coronaproof) valentijnsverrassing. De vrije basisschool Desselgem deed daar nog een extraatje bovenop, want de leerlingen kwamen uitgedost in carnavalsoutfit een bezoekje op afstand brengen.

Eind september opende het nieuw woon- en zorghotel Aurélys langs de Grote Heerweg in Beveren-Leie de deuren. Er wonen momenteel 75 bewoners, al is er plaats voor 92 mensen. “De derde verdieping staat nog leeg, want we houden even een opnamestop”, zegt woon- en leefcoach Hanne Vandekendelaere. Van al die bewoners werden er 11 koppels getrakteerd op een zoete verrassing. “In deze moeilijke tijden krijgen ze eens een gezellig momentje samen aan tafel, met een glaasje cava erbij. Straks snijden we ook nog het dessertbuffet aan”, vervolgt Hanne, die meegeeft dat alle andere bewoners ook een verrassing op de kamer krijgen.

Prik gekregen

Rafael (89) en zijn echtgenote Gaby (87) uit Bavikhove genieten zichtbaar van de valentijnsactiviteit. Ze wonen al sinds 12 oktober in Aurélys. “En het is hier heel aangenaam. Mijn vrouw lijdt aan Alzheimer, dus thuis wonen werd steeds moeilijker. Het is hier goed wonen, we hebben allebei onze coronaprik gekregen en kijken nu reikhalzend uit naar het moment waarop onze familieleden weer volop op bezoek mogen komen. Nu zien we vooral onze dochter, want zij is de vaste bezoeker”, vertelt Rafael, terwijl hij smikkelt van een stukje taart.

Toch beetje carnavalssfeer

En dan moet de leukste verrassing nog komen. Tussen 15 en 16 uur passeerden de leerlingen van de vrije basisschool Desselgem, die zich enkele honderden meters verderop bevindt. Helemaal uitgedost in carnavalsoutfit kwamen de kinderen zwaaien naar de bewoners. “Heel fijn”, vindt Hanne. “Zo kunnen alle bewoners even de sfeer van carnaval mee opsnuiven.” En inderdaad, de bewoners genoten zichtbaar van de passage van dat jong geweld. (PNW)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.