Bewoners van de Molenhoek in Deerlijk klinken op het nieuwe jaar

Wijkburgemeester Bernard Vercruysse en ondervoorzitter van het feestcomité Nick Mannekens klonken met heel wat Molenhoeknaren op 2020. (foto DRD)
Redactie KW

In buurthuis De Wieke wisselden de Molenhoeknaren de beste wensen uit.

Grote afwezige tijdens de feestreceptie, die van passende muziek werd voorzien door de Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia, was voorzitter van het feestcomité Rudy Verhulst, die forfait moest geven omwille van griep. Burgemeester Claude Croes, zelf Molenhoeknaar, en wijkburgemeester Bernard Vercruysse tekenden wel present voor een glaasje en een hapje.

Ondervoorzitter Nick Mannekens wees in zijn woordje op de dynamiek van de wijk en lanceerde een oproep naar nieuwe medewerkers voor het feestcomité. “Het is inmiddels de 20ste keer dat we met een nieuwjaarsreceptie uitpakken. 2019 was eerder een rustig jaar. Ons feestcomité stond wel in de belangstelling, want we kaapten de culturele trofee van de gemeente weg. Zonder meer een pluimpje voor alle bestuursleden en hun partners die tijdens heel wat activiteiten telkens hun beste beentje voorzetten.”

Nieuwe bestuursleden

“In 2020 gaan we er weer voluit voor. Als het een beetje meezit, hebben we begin augustus een honderdjarige op de wijk met Elsa Buys uit de Waregemstraat. Blijkbaar zou het feestbestuur ook rond het jaar 1920 ontstaan zijn, we zoeken nog uit wat we daarmee kunnen aanvangen en of de datum klopt volgens de archieven… De klassieke barbecue Ter Meulen Noene staat dit jaar op zondag 5 juli geprogrammeerd, de kermis vindt plaats van 16 tot 19 oktober en dat nog altijd op de terreinen van Steeland-Delbeke aan de Breestraat.”

“Organiseren vraagt veel voorbereidend werk. Veel handen maken nog altijd licht werk. Vandaar deze oproep naar alle geïnteresseerden om ons feestbestuur te komen versterken. Er is grote nood aan medewerkers als we onze initiatieven willen blijven organiseren en willen blijven bestaan. We moeten het niet onder stoelen of banken steken dat we met een sterk verouderd bestuur zitten. Alle hulp is meer dan welkom”, geeft Nick Mannekens mee. (DRD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.