Bewoners Suikerpark richten buurtcomité op

Vlnr. Klaas Declerck, Lin Cleeren, Jochen Thieren, Gregory Saelens, Lisa Ryngaert, Kevin Depoorter, Cindy Dobbelaere, Griet Vanhove, Kierra Bakker, Guigone Depotter, Jochem Boedts, Danny Christiaens, Bram Wydoodt. © (Foto MVQ)
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Het is fijn wonen in het nieuwe Suikerpark en dat vinden zowel jonge gezinnen als de iets minder jonge generatie die er een nieuwe stek vonden. Om extra in de verf te zetten dat die mix van jong en minder jong er harmonieus kunnen samenleven, richtten ze een buurtcomité op.

“Het initiatief van het buurtcomité kwam er omdat we met enkele buren merkten dat het goed klikte en we willen inzetten op een wijk waar het leuk leven is”, zegt kersverse voorzitter Guigone Depotter. “Op mooie zomeravonden kwamen we met een groepje wijkbewoners samen om een glas te drinken, maar dat waren altijd dezelfde mensen. We merkten dat we nog heel wat buren niet kenden, en zo gingen we aan de slag om een heus buurtfeest op poten te zetten: SugarBeats. Er daagden toch zo’n 120 mensen op, ook een aantal rechtstreeks omwonenden van het Suikerpark voor het aperitief, Pop Up Poweezie en we gingen de nacht in met een dj. Dat evenement willen we elk jaar laten terugkeren!”

“Op 30 september is de installatievergadering georganiseerd voor ons buurtcomité dat nu al een 15-tal leden telt. Het is fijn wonen in deze groene long vlak bij het stadscentrum en de hele ploeg is dolenthousiast om van het Suikerpark de warmste wijk van Veurne te maken. Naast tal van evenementen organiseren willen we als buurtcomité ook fungeren als klankbord tussen de wijk en de stad. Een leuke extra? We nemen maar al te graag de inwoners van de Brikkerijstraat mee op in ons lijstje van buren.”

Naast Guigone als voorzitter werden Stijn Cottry verkozen tot ondervoorzitter en Lin Cleeren tot secretaris-penningmeester. Lisa Ryngaert, Cindy Dobbelaere en Jochem Boedts zetelen in de raad van bestuur. Het comité laat er alvast geen gras over groeien, SugarBeats is nog maar pas verteerd of er staat al een Halloweentocht, een bezoek van de Sint en een nieuwjaarsreceptie gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier