Omdat niet alle koppels in het woonzorgcentrum Westerlinde samen wonen, besloot het animatieteam om een namiddag te organiseren voor alle koppels, ook voor de diegene waarvan hun partner nog thuis woont. Met ijsstaart in de vorm van een hartje, chocomousse, tiramisu en tal van andere lekkere dingen werd teruggeblikt op het leven samen. Zo zijn Alberick en Madelaine al 73 jaar getrouwd en leerden ze elkaar kennen als buren. "Ik kwam bij Madeleine thuis en er zaten daar nog drie andere meisjes, maar Madelaine viel meteen op. Het was liefde op eerste gezicht. Ik wist meteen dat het goed zat want amper een half jaar later trouwden we. Ik was 23 jaar en wilde meer vrijheid en trouwen was dan een goeie oplossing. Dat ik haar graag zag was natuurlijk nog steeds de belangrijkste reden waarom ik haar hand vroeg," lacht Alberick.

Valentijn wordt door hen elk jaar samen gevierd, al heeft dat niet per se met de dag van de liefde te maken. "Ik ben vandaag 96 jaar geworden. Vroeger leek 14 februari niet zo'n speciale dag, want toen werd Valentijn nog niet gevierd. Valentijn werd maar sinds een jaar of 25 echt gevierd. Sindsdien ben ik dus jarig op de dag van de liefde en maak ik iedereen wijs dat mijn ouders het zo gepland hadden," grapt Alberick. Dat het nog grote liefde is tussen de twee blijkt uit de liefdevolle blikken naar elkaar en de aanrakingen. "Het geheim voor een lang huwelijk? Gewoon elkaar graag zien. We hebben veel meegemaakt samen, maar geraakten er ook altijd samen door dankzij de liefde," zegt de geëmotioneerde jarige.

"Wij hebben nooit ruzie gemaakt"

Dat de liefde belangrijk is, bevestigt ook Gaspaar. "Wij zijn 45 jaar getrouwd en ik zie Liona nog altijd even graag. Ik zag haar swingen op de dansvloer en wist meteen dat zij de ware was. Ik moest snel zijn om met haar te kunnen dansen want ik was niet de enige die haar zag zitten. Blijkaar was dat wederzijds want sindsdien zijn we onafscheidelijk," aldus Gaspaar. Het koppel heeft drie zonen, die ondertussen allemaal getrouwd zijn. "We hebben een heel schoon leven gehad, en dat gunnen we onze zonen ook. Ze hebben het duidelijk niet van een vreemde, want ze zijn allemaal heel gelukkig," gaat Gaspaar verder. Gaspaar denkt nog vaak terug aan de tijd waar hij zijn Liona leerde kennen." De uren die we samen op de dansvloer hebben gespendeerd zijn niet bij te houden. Soms maakte iedereen de ruimte vrij zodat wij met z'n tweeën konden dansen. Iedereen keek naar ons maar wij waren alleen maar met elkaar bezig. Als ik daar aan terug denk, krijg ik nog steeds kippenvel," zegt Gaspaar.

Het geheim voor de perfecte relatie is simpel volgens Gaspaar: geen ruzie maken. "Liona en ik hebben nooit ruzie gemaakt en daar ben ik eigenlijk best wel trots op. Als we dan eens een kleine discussie hadden dan legde ik mij er gewoon bij neer. Ik heb echt zoveel geluk met Liona, dankzij haar heb ik zo een mooi leven gehad." Dat Gaspaar van het leven geniet is vandaag ook duidelijk. "Ik geniet er van om hier te zijn. Al die lachende gezichten, dat doet iets met mij." (SD)