Bewoners omringende wijken zijn opgelucht: “Gevaarlijke brug is nu veilig”

Schepenen Jurgen Deceuninck en Benedikt Vallaey bij de reling die geplaatst werd aan de brug aan de Korenwind. (foto Jan Stragier) © Jan Stragier
Redactie KW

Aan de Camille Coolsstraat werd vorig jaar een voetgangersbrug geïnstalleerd die de Cany Barvillestraat met de Korenwind en de Camille Coolsstraat verbindt. Bewoners maakten zich echter grote zorgen omdat er geen reling aan de brug vastzat. Ze vreesden dat hun kinderen in de naastgelegen put zouden vallen. Er werd een petitie opgesteld. Het gemeentebestuur luisterde en greep inmiddels in.

In Moorslede kwamen er de voorbije jaren verschillende nieuwe wijken bij. Zo werd er serieus gebouwd in de omgeving van de nieuwe Cany Barvillestraat.

“Ook heel wat jongeren uit de Camille Coolsstraat en de Korenwind fietsen of wandelen richting het centrum van de gemeente. We zochten naar een oplossing om zwakke weggebruikers de drukke Gentsestraat te laten vermijden. Na een bevraging leek een voetgangersbrug een goede oplossing”, schetst schepen Jürgen Deceuninck (STERK) de situatie.

Metersdiepe put

De gemeente sprak een gespecialiseerde firma aan en een nieuwe voetgangersbrug werd vorig jaar gerealiseerd. Die voetgangersbrug had echter geen reling. Vele ouders uit de Korenwind en de Camille Coolsstraat maakten zich grote zorgen. Naast de brug bevindt zich een put van enkele meters diep. Het gevaar bestond erin dat de bewoners of hun kinderen in die put zouden sukkelen. “We durfden onze kinderen nauwelijks langs die voetgangersbrug naar school te sturen”, aldus bewoonster en mama Ann-Sophie Toorré. De omwonenden startten eind vorig jaar een petitie op met de vraag om de brug veiliger te maken.

Straks kunnen we onze kinderen met een gerust gevoel naar school laten vertrekken

120 handtekeningen

Die petitie werd uiteindelijk zo’n honderdtwintig keer getekend. “Binnen het gemeentebestuur merkten we wel dat de brug en het ontbreken van een reling enorm leefde”, zegt schepen Benedikt Vallaey (STERK), die vlak bij de brug woont. Het gemeentebestuur besloot uiteindelijk om in te gaan op het voorstel van de bewoners.

“Eigenlijk was het de bedoeling om een voetgangersbrug te voorzien. De firma die we ingeschakeld hadden had al veel dergelijke bruggen zonder reling gerealiseerd. Nu was het echter belangrijk om naar de bewoners te luisteren”, zegt schepen Deceuninck.

De afsluiting aan de brug werd de voorbije weken gerealiseerd en is nu een feit. Dit tot grote vreugde van de bewoners. “Straks kunnen we onze kinderen toch met een gerust gevoel naar school laten vertrekken. De vernieuwde brug is nu wel veilig voor zowel de fietsers als de wandelaars”, besluit Ann-Sophie Toorré. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier