https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bewoners nieuwe sociale huurappartementen ontvangen sleutel

Sociale huisvestigingsmaatschappij Vivendo overhandigde de sleutels aan de nieuwe bewoners in aanwezigheid van burgemeester Lieven Huys en enkele schepenen. © foto Nele
Redactie KW

Langs de Tramstraat in Zwevezele werden acht nieuwe sociale huurappartementen ontworpen voor senioren. Deze appartementen zijn af en de bewoners kregen de sleutel in handen.

Het nieuwbouwtraject is gelegen in het centrum van Zwevezele, op het plein van de Tramstraat. Architectenbureau Deryckere uit Zwevezele ontwierp dit sociaal bouwproject en zorgde voor een frisse verschijning op het plein.

Ruime terrassen

De toegang is voorzien via het kleine naastliggend straatje. Vijf van de acht appartementen zijn momenteel verhuurd. Sociale huisvestigingsmaatschappij Vivendo overhandigde de sleutels aan de nieuwe bewoners in aanwezigheid van burgemeester Lieven Huys en enkele schepenen.

“De appartementen hebben grote ramen en beschikken over ruime terrassen met een optimaal zicht op het plein”, verduidelijkt Vivendo. “De appartementen werden speciaal ontwikkeld voor senioren en er werd speciale aandacht geschonken aan de toegankelijkheid en aan de rolstoeltoegankelijkheid.”

“Er zijn twee slaapkamers aanwezig, waarvan één slaapkamer voorzien is van een bijkomende schuifdeur die uitgeeft in de living. Een bedlegerig persoon kan zo maximaal contact houden met de leefruimten. Bij elke woongelegenheid is een aparte berging voorzien met plaats voor een scootmobiel en elektrische fiets met oplaadpunt.”

Zorgzame gemeente

Burgemeester Lieven Huys is alvast heel trots op dit project. “De nieuwe sociale huurappartementen in de Tramstraat 15 zijn een droomproject. Het zijn bijzondere appartementen omdat ze volledig aangepast zijn aan de mogelijkheden van mindermobiele mensen.”

“Ze passen volledig bij het trefwoord ‘Wonen’ maar evenzeer bij het trefwoord ‘Zorg’. Ik draag dan ook graag een stukje zorg over en dat raakt mij. Wij zijn dan ook een ‘Zorgzame gemeente’ en wij werken dit graag uit.”

Wie zich kandidaat voelt om een woongelegenheid te huren kan contact opnemen met Vivendo op het nummer: 050 44 61 10 of www.vivendo.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.