Bewoners grensstreek gaan hinder ondervinden bij actie ‘Gilets Jaunes’

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De ‘Gilets Jaunes’ beweging gaat op 17 november een poging ondernemen om Frankrijk volledig plat te leggen. Een actie die ongetwijfeld ook gevolgen gaat kennen voor bewoners van de grensstreek.

De groeiende onvrede over het politieke klimaat bij onze zuiderburen heeft geleid tot de oprichting van de ‘Gilets Jaunes’ beweging, een beweging die over politieke en syndicale grenzen heen druk wil gaan uitoefenen op de bewindvoerders. De voortdurend stijgende prijzen voor brandstoffen waren het spreekwoordelijke vuur aan de lont, waardoor besloten werd om op 17 november te gaan mobiliseren.

De oproep werd en wordt nog steeds massaal beantwoord en ook in het noorden van het land (Le Nord) gaan verschillende acties plaatsvinden. Bewoners van de grensstreek gaan hier dan ook ongetwijfeld hinder van ondervinden. Boodschappen doen in Franse supermarkten of gaan winkelen in Lille zal een uitdaging worden. De grensovergang op de E17, nu reeds een moeilijk punt van doorgang, wordt eveneens geviseerd en Franse inwoners gaan zich voor benzine en boodschappen verplaatsen naar België.

(CLL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier