Bewoners even geëvacueerd na brand in Kuurne

De brandweer was snel ter plaatse, waardoor de schade beperkt bleef. Ook het gebouw zelf bleef gevrijwaard. © NDZ
Redactie KW

Zeven bewoners van twee woongelegenheden van vzw De Branding langs de Bavikhoofsestraat zijn tijdens de nacht van woensdag op donderdag een tijdlang uit hun appartementen geëvacueerd. Ze werden opgevangen bij buren aan de overzijde van de straat.

Een alerte buur mekte iets na twee uur brand op op het terras achteraan het gebouw en verwittigde onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer snelde ter plaatse en kon het vuur – afkomstig van een brandende bloembak – snel blussen. De schade bleef hierdoor beperkt, ook het gebouw zelf bleef gevrijwaard. Hoe het vuur ontstond, is niet meteen duidelijk. Een uurtje later konden de bewoners al terugkeren naar hun flat om er verder de nacht door te brengen.

Vzw De Branding biedt op diverse locaties in de regio verschillende ondersteuningsvormen aan voor mensen met een beperking. In het gebouw zijn op de benedenverdieping onder meer de ateliers van twee creatieve dagbestedingsbedrijven gevestigd, terwijl de bovenverdieping uit twee appartementen bestaat die telkens onderdak bieden aan vier volwassenen.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier