Bewoners denken mee over toekomst site De Samenkomst

Deze bewoners wilden meer weten over De Samenkomst. © (Foto JS)
Redactie KW

Een 45tal bewoners tekenden present op de fysieke bijeenkomst op de site van De Samenkomst. De gemeente wil er de komende jaren een groot project uitwerken. “Vanuit verschillende hoeken kwamen er nuttige suggesties.”

De huidige gebouwen van De Samenkomst zijn verouderd en kampen met betonrot. Het oude en leegstaande schoolgebouw, de speelplaats en de zaal maken er plaats voor een nieuwbouw met groenzone. Nadat er enkele maanden geleden al een online infomoment was, organiseerde het gemeentebestuur ook een fysieke bijeenkomst. Bewoners en afgevaardigden van verschillende verenigingen die gebruik maken van de site tekenden present. Na een rondgang op de site, organiseerde het gemeentebestuur nog een kort infomoment omtrent de plannen met De Samenkomst. “Vanuit verschillende hoeken kwamen er nuttige suggesties. De bewoners hebben veel aandacht voor architectuur, functionaliteit en mobiliteit. Dat zijn zaken die we zeker meenemen”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD).

Grootste project

Het gemeentebestuur koppelt aan de uitwerking van het project een architectenwedstrijd. Ontwerpbureaus kunnen deze maand intekenen op de ontwerpopdracht. In september worden uit de shortlist drie bureaus gekozen die elk 3.250 euro krijgen om een ontwerp te maken. “Het is de bedoeling dat we eind december zowel een ontwerpbureau als een ontwerp hebben”, aldus schepen van patrimonium Geert Dessein (CD&V/VD). Het gemeentebestuur hoopt nog deze legislatuur het project te realiseren.

De transformatie van site de Samenkomst is het grootste project van deze legislatuur in hoofdgemeente Ledegem. In deelgemeente Rollegem-Kapelle zijn momenteel de werken aan de voormalige boerderij Capellehof volop aan de gang. In Sint-Eloois-Winkel werd ook het project rond het nieuwe jeugdhuis en buurthuis onlangs opgestart. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier