Bewoners appartementsblok in Ardooie even geëvacueerd na beperkte brand

De brandweerpost van Ardooie was snel ter plaatse en had de situatie snel onder controle. © PHD
Redactie KW

Iets over middernacht werden de bewoners van een appartement, gelegen langs de Stationstraat in Ardooie, opgeschrikt door een doffe knal.

Toen de bewoners hun voordeur openden, was de hal gevuld met rook. Enkele rookmelders van aanpalende appartementen werden geactiveerd door de rookontwikkeling. De brandweerpost van Ardooie was snel ter plaatse en had de situatie snel onder controle. De bewoners en hun huisdieren van het appartementsblok konden op eigen kracht en onder begeleiding van de brandweer het gebouw verlaten.

Enkele bewoners waren licht bevangen door de rook en werden in een handelszaak naast het appartement gecontroleerd door een ambulanceploeg. Uiteindelijk moest niemand naar het ziekenhuis. De brandweer verwijderde een ventilatiekoker die gemonteerd zat op het dak zodat men via die opening met behulp van ventilatoren de rook uit de gang kon verwijderen. De schade in het getroffen appartement is zeer klein, enkel lichte rookschade. De oorzaak van de brand is voorlopig onbekend. De Stationstraat werd gedurende de interventie afgesloten voor al het verkeer.

(PHD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier