In WZC Yserheem was tot op vandaag geen enkele besmetting maar vandaag bleek één bewoner Covid-19 positief te testen. Deze bewoner blijf in quarantaine op zijn kamer zolang de symptomen het toelaten en het voor de patiënt dragelijk blijft. Deze namiddag nog zou het Wiener Circus een voorstelling geven op de binnenkoer en de parking van het WZC, maar dat moest inderhaast worden afgeblazen worden.

"Directie en medewerkers waren goed voorbereid en het outbreakplan is onmiddellijk van start gegaan. Er wordt geen bezoek meer toegelaten in het woonzorgcentrum en de familie van alle bewoners werd op de hoogte gebracht" aldus schepen van volksgezondheid Jan Van Acker. Er is voorzien dat iedere bewoner van op zijn kamer contact kan maken met de buitenwereld."

Er zijn 10 iPads geleverd en er is wifi zodat de bewoners toch kunnen contact houden met familie nu er geen bezoek meer mogelijk is, het is uiteraard niet hetzelfde als fysiek contact maar voorlopig de beste manier om te communiceren", aldus burgemeester Lies Laridon.

(AC)

In WZC Yserheem was tot op vandaag geen enkele besmetting maar vandaag bleek één bewoner Covid-19 positief te testen. Deze bewoner blijf in quarantaine op zijn kamer zolang de symptomen het toelaten en het voor de patiënt dragelijk blijft. Deze namiddag nog zou het Wiener Circus een voorstelling geven op de binnenkoer en de parking van het WZC, maar dat moest inderhaast worden afgeblazen worden."Directie en medewerkers waren goed voorbereid en het outbreakplan is onmiddellijk van start gegaan. Er wordt geen bezoek meer toegelaten in het woonzorgcentrum en de familie van alle bewoners werd op de hoogte gebracht" aldus schepen van volksgezondheid Jan Van Acker. Er is voorzien dat iedere bewoner van op zijn kamer contact kan maken met de buitenwereld."Er zijn 10 iPads geleverd en er is wifi zodat de bewoners toch kunnen contact houden met familie nu er geen bezoek meer mogelijk is, het is uiteraard niet hetzelfde als fysiek contact maar voorlopig de beste manier om te communiceren", aldus burgemeester Lies Laridon.(AC)