Bewoner woon-zorgcentrum Ter Linden test positief op coronavirus

Een bewoner van het woon-zorgcentrum Ter Linden in Veurne heeft maandagmorgen positief getest op het coronavirus. Alle andere bewoners van de betrokken residentie werden preventief in quarantaine gehouden en zijn, samen met de medewerkers die de voorbije drie dagen een risicocontact hebben gehad met de patiënt, getest op covid-19. Iedereen testte negatief!

© MVO

Directeur Delphine Lemahieu: “De bewoners worden tot donderdag in quarantaine gehouden, met de mogelijkheid tot bezoek van een vast contact met persoonlijke beschermingsmaterialen. Vanaf vrijdag mag iedereen die negatief testte opnieuw vrij rondlopen op de afdeling, uitgezonderd de personen die symptomen vertonen. Zij moeten donderdag dan een tweede test ondergaan.”

In het woon-zorgcentrum is er sinds begin september opnieuw bezoek mogelijk en daarbij worden strenge veiligheidsmaatregelen in acht genomen. Iedere bezoeker moet een mondmasker opzetten in het woon-zorgcentrum.

Snel gehandeld

Het mondmasker mag tijdens het bezoek niet worden afgezet, ook niet buiten op het domein. Iedere bezoeker moet de handen ontsmetten bij het binnenkomen van het woon-zorgcentrum en de anderhalve meter afstand bewaren. Het bezoek mag de sanitaire voorzieningen op de kamer niet gebruiken, maar wel de algemene sanitaire ruimtes op de residenties.

Guido Hoste, schepen van Welzijn: “Ondanks alle inspanningen die het woon-zorgcentrum al maanden neemt om de bewoners te beschermen, is het virus nu toch binnengeslopen. We gaan na hoe dit is kunnen gebeuren. Er is snel gehandeld om een verdere verspreiding tegen te gaan. Gelukkig heeft slechts één bewoner het coronavirus, en die wensen we veel beterschap!”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.