Drie bewoners van Torhouts woonzorgcentrum met corona besmet

Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Torhout is niet langer coronavrij. Intussen blijken drie bewoners met het virus besmet te zijn. © foto JS
Johan Sabbe

Het Torhoutse woonzorgcentrum Sint-Augustinus is sinds woensdag niet langer coronavrij. Toen werd bij een bewoner van het rusthuis covid-19 vastgesteld. Intussen blijken nog twee bewoners van dezelfde afdeling besmet te zijn, wat het totaal op drie brengt.

Bij de dagelijkse opvolging van de medische toestand van de senioren in het rusthuis werd aanvankelijk bij één persoon een verontrustend hoge lichaamstemperatuur gemeten. Een coronatest drong zich op en die viel positief uit: er werd covid-19 vastgesteld. De familie van de bewoner werd onmiddellijk op de hoogte gebracht.

In overleg met de huisarts en de coördinerende arts werden intussen nog twee bewoners van diezelfde afdeling getest. Helaas bleken ook zij besmet te zijn. Meteen werden hun familieleden eveneens ingelicht.

Oprichting van aparte zorgafdeling voor besmette bewoners

De gezondheidstoestand van de besmette bewoners wordt door het zorgteam op de voet gevolgd. De betrokkenen verblijven op hun kamer in verscherpte isolatie. De zorgverstrekkers hebben extra aandacht voor de veiligheidsvoorschriften en respecteren, aldus de rusthuisdirectie, de beschermingsmaatregelen tot in de puntjes.

Het woonzorgcentrum blijft er alles aan doen om verdere besmettingen tegen te gaan. Alle leden van het betreffende zorgteam en nog een aantal bewoners met mogelijke symptomen werden getest. Het zogenoemde outbreakteam heeft beslist om zo snel mogelijk een aparte zorgafdeling met een apart zorgteam op te richten. Daar zullen de besmette bewoners optimaal opgevolgd worden.

Tot woensdag was het Torhoutse woonzorgcentrum coronavrij gebleven. Eerder werden al enkele bewoners met mogelijke symptomen naar het Sint-Rembertziekenhuis gebracht, maar geen van hen testte positief. Nu is de situatie helaas veranderd. Hopelijk zal het virus zich niet verder in het rusthuis verspreiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier