"Niettegenstaande het feit dat kosten noch moeite werden gespaard, werd Residentie Ampe woensdag geconfronteerd met een coronabesmetting bij een bewoner. Op woensdag 1 april werd deze bewoner overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn tot op vandaag nog geen verdere besmettingen vastgesteld, noch binnen de assistentiewoningen, noch in het WZC Deken Darras", horen we van Voorzitter Zorg Pacale Baert.

"De gepaste maatregelen voor bewoners en personeel werden uitgelegd en toegepast na goedkeuring van agentschap Zorg en Gezondheid, aan wie de maatregelen werden voorgelegd en besproken. De veiligheid en gezondheid van bewoners van Residentie Ampe en de medewerkers wordt strikt opgevolgd door hun eigen huisarts, in overleg met de CRA zonodig. Indien de zelfredzaamheid van de bewoners niet gegarandeerd kan worden, zal het WZC en Zorg Tielt essentiële bekommernissen van de bewoner op zich nemen."

"De huisartsen zijn onmiddellijk ingelicht en houden de bewoners en hun medewerkers nauwlettend in de gaten, om door te verwijzen indien verder onderzoek nodig zou zijn in de nabije toekomst.Wij begrijpen ook de bezorgdheid van de andere bewoners en hun familie en garanderen dat alles in het werk wordt gesteld om verdere besmettingen te voorkomen", stelt Pascale Baert.

(TD)

"Niettegenstaande het feit dat kosten noch moeite werden gespaard, werd Residentie Ampe woensdag geconfronteerd met een coronabesmetting bij een bewoner. Op woensdag 1 april werd deze bewoner overgebracht naar het ziekenhuis. Er zijn tot op vandaag nog geen verdere besmettingen vastgesteld, noch binnen de assistentiewoningen, noch in het WZC Deken Darras", horen we van Voorzitter Zorg Pacale Baert."De gepaste maatregelen voor bewoners en personeel werden uitgelegd en toegepast na goedkeuring van agentschap Zorg en Gezondheid, aan wie de maatregelen werden voorgelegd en besproken. De veiligheid en gezondheid van bewoners van Residentie Ampe en de medewerkers wordt strikt opgevolgd door hun eigen huisarts, in overleg met de CRA zonodig. Indien de zelfredzaamheid van de bewoners niet gegarandeerd kan worden, zal het WZC en Zorg Tielt essentiële bekommernissen van de bewoner op zich nemen.""De huisartsen zijn onmiddellijk ingelicht en houden de bewoners en hun medewerkers nauwlettend in de gaten, om door te verwijzen indien verder onderzoek nodig zou zijn in de nabije toekomst.Wij begrijpen ook de bezorgdheid van de andere bewoners en hun familie en garanderen dat alles in het werk wordt gesteld om verdere besmettingen te voorkomen", stelt Pascale Baert.(TD)