Bewoner die brand stichtte in appartement gecolloqueerd

© (Foto GS)
Redactie KW

In een appartementsgebouw langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare brak dinsdagavond brand uit nadat een bewoner het vuur zelf had aangestoken. De man barricadeerde ook de toegang tot zijn woonst. De brandweer kon de deur inbeuken en de vlammen snel blussen. De man werd gecolloqueerd.

Het was een jong koppel uit het appartementsgebouw niet ver van de Kloosterstraat dat rond 23.15 uur onraad rook. “We hoorden bij onze buurman een alarm afgaan, maar het leek alsof hij ermee rondliep van de ene kamer naar de andere”, zegt de man van het koppel. “Toen we in de gang gingen kijken, roken we brand. We zijn gaan aankloppen bij hem, maar hij wilde de deur niet opendoen.”

De brandweer snelde ter plaatse en ondernam meteen actie, want vanop de straat zag de brand er spectaculair uit. Een raam van het appartement op de tweede verdieping was al gebarsten en er sloegen vlammen uit. De brandweer beukte onmiddellijk de deur van het appartement in. “Toch bleek de brand zelf beperkt te zijn”, zegt brandweerofficier Bert Vanhuyse. “Het vuur bij het raam was snel geblust en we konden de bewoner naar buiten brengen.”

Y.S., de man in kwestie, had rook ingeademd en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de acht bewoners die werden geëvacueerd maakte de man al de hele avond kabaal. “Alsof hij zijn inboedel kapot aan het gooien was”, klinkt het. Hij zou al langer voor overlast zorgen. Uit onderzoek bleek dat de man de brand zelf had aangestoken. Na een controle in het ziekenhuis werd hij gecolloqueerd. De andere bewoners konden iets na middernacht terugkeren naar hun appartement.

(GS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier