Volgens burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is er voorlopig geen reden tot paniek. "De volledige afdeling werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en er zijn ook voorzorgsmaatregelen genomen ten aanzien van het personeel. Wel wat zorgwekkend is, is dat er zo weinig testen beschikbaar zijn. Alleen wie symptomen vertoont, zoals die bewoonster die plots een kuchje had, wordt nu getest en het is toch belangrijk om te weten of er in het woonzorgcentrum verdere besmettingen zijn. Ik zal zelf nog eens op extra testen aandringen", aldus Daphné Dumery.

De besmette bewoonster stelt het momenteel goed, ze vertoont slechts matige klachten. Haar familie is reeds op de hoogte.

Volgens burgemeester Daphné Dumery (N-VA) is er voorlopig geen reden tot paniek. "De volledige afdeling werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst en er zijn ook voorzorgsmaatregelen genomen ten aanzien van het personeel. Wel wat zorgwekkend is, is dat er zo weinig testen beschikbaar zijn. Alleen wie symptomen vertoont, zoals die bewoonster die plots een kuchje had, wordt nu getest en het is toch belangrijk om te weten of er in het woonzorgcentrum verdere besmettingen zijn. Ik zal zelf nog eens op extra testen aandringen", aldus Daphné Dumery. De besmette bewoonster stelt het momenteel goed, ze vertoont slechts matige klachten. Haar familie is reeds op de hoogte.