Bewegingstheater met Kinky en Co in Rumbeke

Lorenzo Hovaere, Mario Bisschop, Joke Kesteloot, Tine Kesteloot, Jean-Marie Lepoutre en Ghilio Vandaele van Kinky en Co. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Eind september en begin oktober brengen Kinky en Co vier keer het hilarische stuk ‘Trouwfeesten en processen’. Een tragische komedie die heel herkenbaar is waardoor je onmiddellijk meevoelt met de personages.

‘Trouwfeesten en processen vuile hoeren bedriegers slechte ouders domme kinders enzovoorts tot het einde der tijden’, is eigenlijk de volledige titel die schrijver Arne Sierens er oorspronkelijk aan gaf. “In de aftandse Rialto, die vroeger een oogverblindende danszaal moet zijn geweest, nodigt de hoer Yolande haar beste vrienden uit voor een aankondiging met allure”, licht Erna Hollevoet een tipje van de sluier. “Ze gaat trouwen. Haar besluit om met pensioen te gaan en te verhuizen staat vast, wat niet iedereen kan appreciëren. We gaan weer voor een stukje bewegingstheater”, zegt Erna. “Op scène gebeurt er dus ontzettend veel. Ons publiek zit heel dicht bij het decor wat het voor de spelers niet eenvoudiger maakt. Lichaamstaal wordt hierdoor nog belangrijker.”

Cast

De cast bestaat uit Joke Kesteloot, die gestalte geeft aan de hoer, Yolande. Mario Bisschop speelt Sasha en Lorenzo Hovaere is de dokter van dienst. Thierry wordt door Ghilio Vandaele gespeeld en Tine Kesteloot kruipt in de huid van Estelle. Jean-Marie Lepoutre gaat tenslotte voor Winnetou. Daarnaast staat er ook nog een ‘sprekend koor’ van vier mannen en vier vrouwen op de bühne. De regie is in handen van Jan Vanaudenaerde, die deze toneelgroep al een paar keer onder handen nam.

Straattheater

“Dit stuk heb ik al eens in Ronse geregisseerd. Het West-Vlaams zorgt voor een sterke dosis authenticiteit. Met personages als ‘de hoer, ‘de oude dokter’ en ‘de vrouwenzot’ ligt het stereotype op de loer. Maar in ‘Trouwfeesten en Processen’ weet men dat door de sterke doorleving overtuigend te omzeilen. Het Rumbeekse publiek is zot van billenkletsers. Dit zullen ze ook wel weten te pruimen.” Kinky en Comedy specialiseerde zich oorspronkelijk in straattheater. Ze tellen 32 leden en bestaan één decennium. “Vanaf het eerste seizoen brachten we ook elk jaar een volwaardige productie die meestal in het najaar plaatsvindt. Vorig jaar hebben we zelfs een stuk in Tsjechië gespeeld”, vertelt Erna. ‘Trouwfeesten en processen’ wordt op vrijdag 27 september, zaterdag 28 september en donderdag 3 en zaterdag 5 oktober telkens om 20.30 uur opgevoerd in zaal Den Hazelt in de Pastoor Slossestraat. Per voorstelling kunnen maximum 80 toeschouwers binnen. Kaarten kosten 10 euro per persoon. Op zondag 6 oktober start de voorstelling al om 11 uur en kun je achteraf kip met frietjes smullen tegen een combiprijs van 15 euro. Reserveren kan op 0485 76 44 01 en 051 22 41 54. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier