Beweging.net Wingene plaatst inzamelboxen voor kurken

De inzameltonnen werden gemaakt uit gerecycleerd hout. © foto Nele
Redactie KW

De vereniging Beweging.net organiseert een lokale kurkinzamelingsactie. Er zijn drie inzamelboxen te vinden op openbare plaatsen in Wingene. De doelstelling is om de kurken volledig uit de afvalzakken te doen verdwijnen.

Beweging.net wil de mensen er attent op maken dat ook kurken gerecycleerd kunnen worden tot duurzaam isolatiemateriaal. Vandaar dat ze graag meehelpen aan een kurkinzamelingsactie. Samen met de provincie West-Vlaanderen wil de vereniging met de verschillende lokale afdelingen jaarlijks 1 miljoen kurken ophalen. Dat komt neer op gemiddeld 1 kurk per West-Vlaming en op termijn wil men de kurken volledig uit de afvalzakken zien verdwijnen.

Ook in de gemeente Wingene wordt die actie ondernomen. Er worden drie inzamelboxen geplaatst op openbare plaatsen zoals het zwembad De Alk langs de Beernemstraat, de bibliotheek aan het Gemeenteplein en ‘t Wassalon langs de Peerstalvoetweg. De actie kent drie meters, drie vrijwilligers die de bakken regelmatig zullen controleren en ook ledigen. Christiane Dewit, Erna Dewit en Mieke Coopman zijn de drie meters.

De inzameltonnen werden gemaakt uit recyclagehoutdoor de leerlingen houtbewerking van Dominiek Savio in Gits. Via de afvalintercommunale MIROM komen de kurken terecht bij de Vlaspit. Dit is een sociaal tewerkstellingsinitiatief in Scherpenheuvel waar mensen die hun weg niet gemakkelijk vinden naar de regulaire arbeidsmarkt de kurken sorteren en vervolgens recycleren tot duurzaam isolatiemateriaal. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier