Beweging.net Ledegem op schattenzoektocht

We zien de organisatoren Guido Driessens, Bert Selschotter, Gerda Dewulf, Werner Vandewalle, Marijke Galle, Christine Vanhie en Raf Selschotter. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
We zien de organisatoren Guido Driessens, Bert Selschotter, Gerda Dewulf, Werner Vandewalle, Marijke Galle, Christine Vanhie en Raf Selschotter. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Beweging.net Ledegem organiseert tot en met woensdag 30 juni een wandelzoektocht. De vereniging stippelt iedere week een andere tocht uit. Onderweg gaan de deelnemers op zoek naar een schat.

Vier weken lang gaat de Ledegemse afdeling van Beweging.net op zoek naar een schat. “In juni stippelen per week een andere wandeltocht met een ander thema uit. De afstanden en startplaatsen zijn telkens ook anders”, aldus Bert Selschotter van de vereniging.

De eerste tocht wordt uitgepijld van aan de sporthal in Ledegem. De tocht is ruim zes kilometer lang en loopt langs gewone wegen. De tweede week starten de deelnemers van op de Stationskoer in Ledegem, dit voor een wandeling van 7,5 kilometer langs wegen en paden. Het voetbalplein in Ledegem is de startplaats voor de derde wandeling in week drie. Beweging.net stippelt een parcours van 9 kilometer uit, dat al wandelend of met de fiets kan worden afgelegd. Junimaand-wandelmaand wordt afgesloten met een wandel- of fietstocht van ruim 10 kilometer met start aan de kerk.

Elke week een ander thema

“Per week stellen we een ander thema voor. Deelnemers moeten de QR-code vinden langs het parcours. Na het inscannen ontvangt men iedere week een vraag”, legt Bert uit. De hele maand juni zullen via de Facebookpagina www.facebook.com/beweging.net2/ ook tips gegeven worden die voor een doorbraak kunnen zorgen in de zoektocht naar de schat. “Deze organisatie is er ter vervanging van onze traditionele jaarlijkse sneukeltoer die we omwille van de coronacrisis nu nog niet kunnen organiseren.”

Meer informatie is verkrijgbaar via Bert Selschotter op het nummer 0474 46 88 27.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.