Beweging.net bezorgt Ardooie uitleenpunt voor kinderfietsjes

Redactie KW

Vanaf de paasvakantie kan je in Ardooie niet alleen naar de bibliotheek voor een portie leesvoer, dankzij de Christelijke Arbeidersbeweging (beweging.net) komt er ook een uitleenpunt voor kinderfietsjes.

“De aankoop van een kinderfietsje is voor vele gezinnen een flinke hap uit het gezinsbudget. Een kind groeit, maar het fietsje groeit niet mee en is al vlug niet meer aangepast. Dat betekent een nieuwe aankoop”, weet voorzitster Christine Hollevoet. Daarom kreeg beweging.net Ardooie-Koolskamp de mogelijkheid om een uitleenpost voor tweedehandskinderfietsen te organiseren. De KWB sprong onmiddellijk op de kar en ook het gemeentebestuur werd aangesproken.

Een eerste hinderpaal was het vinden van een geschikte locatie. “Beweging.net heeft geen eigen lokalen en ook de gemeente kon geen geschikte locatie aanbieden. Er was gelukkig de vzw Open Kring die in de Kortrijksestraat De Loods runt en over een garage beschikt die wij kunnen gebruiken om ons uitleenpunt voor de kinderfietsjes te organiseren.


Op punt gezet

De Fietsbieb werkt als volgt: “Wij brengen kinderfietsjes voor kinderen tot 12 jaar bijeen en die worden op punt gezet en uitgerust volgens de geldende reglementeringen. Wie gebruik wil maken van de fietsbieb, betaalt twintig euro per jaar aan lidgeld. Dan kan je een passende fiets komen ontlenen en naarmate het kind groeit, kan je die fiets inruilen voor een groter exemplaar. Er wordt een waarborg van twintig euro gevraagd. Indien je de fiets in goede staat terugbrengt krijg je de waarborg terug”, vertelt Christine Hollevoet nog.

Beweging.net start het initiatief op met 25 tweedehandskinderfietsen. De fietsbieb zal gevestigd zijn in de Kortrijksestraat 44. De opening is gepland tijdens de paasvakantie. Over de juiste openingsuren zal er nog communicatie volgen. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.