Beweging.net Ardooie dankt de vrijwilligers

Redactie KW

Beweging.net Ardooie, of het vroegere ACW, heeft vlak voor het losbarsten van de coronacrisis ter gelegenheid van de week van de vrijwilliger een bedankingsfeest georganiseerd voor de vele vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente.

Die vrijwilligers komen uit de KWB, Femma, Samana, Pasar, Okra en het ACV. “Van deze week van de vrijwilliger maken we graag gebruik om de tientallen vrijwilligers uit onze organisatie bijeen te brengen. Zonder hun inzet zou de maatschappij er kleurlozer uitzien”, zegt voorzitster Christine Hollevoet van Beweging.net.

Naast de dagelijkse werking in de deelorganisaties biedt Beweging.net in 2020 twee hoogtepunten. De ‘Vrouwengilde’, later KAV en nu Femma bestaat in 2020 immers honderd jaar. “Al die jaren heeft de beweging ingespeeld op de actuele situatie en er voor geijverd om de vrouw haar rechtmatige plaats in de samenleving te geven. Dit gebeurde op het vlak van de gezinssituatie, de arbeidsmarkt, de politiek en diverse andere domeinen. Nog steeds doet Femma, want zo heet de beweging op vandaag, aan belangenverdediging”, zegt Christine Hollevoet.

Daarnaast wil Beweging.net een bibliotheek voor fietsen op poten zetten. “De voorbereiding voor deze fietsbieb is volop bezig. Het principe is eenvoudig. Voor 20 euro kun je er kinderfietsen ontlenen. De aankoop van een kinderfietsje is vaak een stevige hap in het gezinsbudget en kinderen ontgroeien hun fietsje snel. In de fietsbieb kunnen fietsjes ontleend worden die mee evolueren met de groei van de kinderen”, legt Christine uit. Beweging.net zet dit initiatief op punt met de medewerking van enkele vrijwilligers. “Zij zullen instaan voor de administratie, de technische ondersteuning en de maandelijkse ontleendag die zal plaatsvinden in de Loods aan de Kortrijkserstraat. Met dank aan vzw Open Kring.”

Momenteel beschikken ze al over een dertigtal kinderfietsen. Wie nog een fiets wil ter beschikking stellen, kan dit door contact op te nemen met Christine Hollevoet, Aardbeienstraat 4 in Ardooie. Wie een kinderfiets ter beschikking stelt, krijgt een waardebon van 20 euro. De fietsbieb opent normaal gezien in april. Op de foto: alle vrijwilligers tijdens het dankfeest van Beweging.net. (JM-foto JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.