Beweegcontainer zal rondtrekken in Brugge

©Davy Coghe Davy Coghe
©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Aan het einde van Zandtiende, vlakbij het Veltembos, staat sinds vrijdag een zwarte box. Het gaat om een beweegcontainer waarbij kan gesport worden in openlucht nu de sportzalen dicht moeten blijven door de coronamaatregelen.

Het concept werd uitgewerkt door de studenten van Howest, de mensen van Brugge Beweegt en de sportdienst van de stad Brugge. Het is de bedoeling dat de container heel wat locaties aandoet in Groot-Brugge.

“We starten hier aan Zandtiende en hopen dat de scholen Olva en SASK er gebruik van maken voor hun sportlessen maar ook de leden van de Survivalrunclub zullen er initiatielessen plannen. Door de sluiting van de sportzalen kiezen meer Bruggelingen voor buiten sporten wat daar coronaproof met respect voor de nodige afstanden tussen elkaar. Na enkele weken verhuist de constructie naar Gentele in Sint-Pieters waar de studenten van Howest zullen instaan voor de initiatielessen. Eerder werd reeds proefgedraaid met de beweegcontainer op het strand van Zeebrugge. Iedereen was vol lof over de mogelijkheden”, zegt schepen van Sport Franky Demon. (SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.