https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bevrijding Brugge herdacht aan Canadabrug

© GD
Redactie KW

In Brugge is maandagochtend de bevrijding van de stad door de Canadezen herdacht.

Op 12 september 1944 werd Brugge in de vroege morgen zonder slag of stoot ingenomen door de Canadese troepen. De Duitsers hadden in alle stilte de stad al verlaten.

Nieuwe brug

De bevrijders trokken ‘s morgens rond 5 uur langs Scheepsdale naar het centrum van de stad. In tegenstelling tot de andere bruggen was de brug over het afwateringskanaal niet erg beschadigd en konden de troepen verder gebruikmaken van deze brug.

Op 12 september 1948 werd een nieuwe brug in gebruik genomen en kreeg de definitieve naam Canadabrug.

77 jaar na de bevrijding werden deze gebeurtenissen herdacht met een plechtigheid aan de twee bizons die deze brug verfraaien. In de volksmond werd deze brug dan ook heel snel de buffelbrug genoemd.

Indringend lied

De plechtigheid werd bijgewoond door vertegenwoordigers van stad Brugge, provinciecommandant, vertegenwoordiger van de provincie en ook een vertegenwoordiger van de Canadese ambassade.

De Nationale Strijdersbond van België verzorgde het vlagvertoon en de basisschool Kristus Koning vergastte ons met het indringende lied Will we ever learn. (GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten