Bevriende leerkrachten uit Oostende bemachtigen tickets voor EK-finale

Vier vrienden uit Oostende zijn erin geslaagd om tickets te bemachtigen voor de finale van het EK voetbal in Frankrijk op zondag 10 juli.

Steve Van Wambeke, Maarten Vandenabeele, Bart Zeebroek en Mike Melis. © Foto MF

Steve Van Wambeke, Maarten Vandenabeele, Mike Melis en Bart Zeebroek kennen elkaar via het Onze-Lieve-Vrouwecollege. “Begin juli vorig jaar kon je intekenen voor alle wedstrijden van het EK. Als notoire voetballiefhebbers selecteerden we elk tien matchen in de hoop ook daadwerkelijk een wedstrijd mee te pikken, ongeacht in welke poule de Rode Duivels zouden zitten. Dat was op dat moment nog niet bekend”, steekt Bart van wal.

Verdeling via ‘lucky system’

“Meteen werd het bedrag geblokkeerd op onze Visarekening. Virtueel lagen we elk aan meer dan 1.000 euro. De effectieve verdeling van de tickets gebeurt via een ‘lucky system’ van de EUFA. We klikten alle dagen aan waarvan we zeker wisten dat die in onze vakantieperiode viel of waarbij we na de wedstrijd nog terug zouden kunnen rijden naar ons land”, pikt Steve, leerkracht aardrijkskunde en Nederlands, in.

“In een tweede fase volgens het ‘follow your team’-systeem kwamen er tickets vrij voor de supporters van elk land. Toen was de loting van het EK al bekend. Uiteindelijk zou ieder van ons botvangen voor elke van de 50 wedstrijden op het EK, tot we een bericht van Maarten kregen. Hij was in Las Vegas op reis, toen duidelijk werd dat we vier tickets in de wacht hadden gesleept voor de finale op 10 juli in het Stade de France”, gaat Mike verder.

Fraude met de tickets vermijden

“Ondanks het tijdsverschil bracht ik meteen de groep op de hoogte van dit schitterende nieuws. Er zijn 80.000 plaatsen in het Stade de France en naar het schijnt waren er meer dan een miljoen aanvragen voor tickets. Ik denk niet dat er veel landgenoten de finale live zullen meemaken. Meer nog, het lijkt mij sterk dat er nog andere Oostendenaars daar zouden opduiken. We hebben tickets van 85 euro, meteen de goedkoopste prijzencategorie voor de finale van het Europees kampioenschap. We zitten in een neutraal vak”, weet Maarten.

De collega’s waren uiteraard door het dolle heen toen ze het nieuws vernamen dat ze volgende week naar Parijs mogen trekken voor het orgelpunt van het Europees kampioenschap. Bart en zo plaatsen een foto van de vier tickets op hun Facebookprofiel. De leerkrachten waren uiteraard zo slim om de ticketcode en stoelnummer af te dekken om mensen met snode plannen te slim af te zijn.

Poolparty voor de vrouwen

Het is trouwens niet de eerste keer dat het viertal erop uittrekt. “Vorig jaar hebben we de vriendschappelijke interland Frankrijk-België meegemaakt in Parijs. Aan die oefenmatch koppelden we ook een nachtje Parijs. Het is de bedoeling dat we voor een paar dagen naar Parijs trekken, net zoals we vorig jaar deden. Deze keer verblijven we twee nachten in de Franse hoofdstad. Via het onlineplatform Airbnb vonden we een appartement van een Parisienne. Steve, die leerkracht aardrijkskunde is, regelde het logement. We willen de nacht na de finale zeker meemaken in de stad. Onze vrouwen zullen niet stilzitten, want tijdens onze afwezigheid plannen ze een poolparty”, lacht het gezelschap.

(MF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.