Bevolking gaat samen tuinieren

De samentuin in Dreef Ter Winkel met van links naar rechts Jasper Stragier, Eric Callens, Gwen Deweerdt, Patrik Verledens en Wilfried Vandeghinste. © KPM
Redactie KW

Op vraag van de bevolking richt Wevelgem in de deelgemeenten een samentuin in. Dat lijkt enigszins op een volkstuintje maar de klemtoon ligt vooral op samen tuinieren.

“De vraag is eigenlijk uit de bevolking zelf gekomen”, weet schepen van Leefmilieu Stijn Tant. “We wisten niet zo goed hoe sterk het idee gedragen was en dus hebben we in ons infoblad een oproep gelanceerd. We kregen een aantal reacties van mensen die het echt wel zagen zitten. Zo zijn we op zoek gegaan naar stukjes grond die daarvoor in aanmerking konden komen.”

Schepen Stijn Tant vertelt dat er in Wevelgem een stuk grond in de Goedendagstraat gevonden werd, dat er in Gullegem grond beschikbaar was in de Dreef ter Winkel en dat er in Moorsele in de tuin van het woonzorgcentrum getuinierd zal worden.

Woonzorgcentrum

Stijn geeft mee dat alle deelnemers een stukje grond van 20 m² krijgen en dat er een gezamenlijk stuk is van 30 à 40 m². “De deelnemers gaan ook samen de samentuin beheren”, vult hij aan. “Als gemeente verwachten we dat ze een werkgroep oprichten met een dagelijks bestuur en dat ze een huishoudelijk reglement opmaken.”

De percelen liggen er intussen zaai- en plantklaar bij, want op maandag 7 april gaan de tuiniers officieel van start.

(Lien)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier