Bevergem-truck omgetoverd tot Food- en Bartruck ‘t Beenhouwerietje

De ‘Kringloopwinkel-truck’ uit de fictiereeks Bevergem is omgetoverd tot een foodtruck. Nieuwe eigenaar Karel Constandt uit Hersberge stelde zijn nieuwe truck zondagmorgen voor.

Zaakvoerder Karel Constandt (links) samen met zijn vaste medewerker bij de pas gerenoveerde Mercedes T1 uit 1990. © PH

De humoristische fictiereeks Bevergem ligt misschien al een tijdje achter ons, toch leeft die nog steeds verder omwille van de vele kleurrijke personages die er in voorkwamen. Denken we maar aan Freddy (Freddy De Vadder), Wantje (Wannes Cappelle) en Kurt (Dries Heyneman).

Zeugefeesten worden er nu ook her en daar gevierd en dan is er nog de ‘Kringloopwinkel-vrachtwagen’ waar Lorenzo (Han Coucke) en Kenny (Sebastien Dewaele) mee rondreden in de reeks. Na de laatste aflevering werd die te koop aangeboden op de veilingsite eBay. Hij werd door Hertsbergenaar Karel Constandt (50) gekocht voor 3.060 euro. De opbrengst ging naar een goed doel.

Zo zag de truck er vier jaar geleden nog uit.
Zo zag de truck er vier jaar geleden nog uit.© PH

Karel was van plan om er een heuse foodtruck van te maken. Die zou alvast heel wat mogelijkheden bieden voor zijn cateringsbedrijf ‘t Beenhouwerietje in Wingene. Twee jaar deed de truck dienst in zijn originele staat, maar nu is de Mercedestruck na een lange en grondige restauratie totaal omgebouwd tot een supercoole Food-en Bartruck, werkelijk een pareltje. Het resultaat mag gezien worden! Aan de ene kant is er een heuse bar, aan de andere zijde van de wagen een barbecue-inrichting op houtskool. Op zondag 8 december werd hij voorgesteld en werden er lekkere nieuwe gerechten op klaargemaakt. Vanaf nu kan hij gereserveerd worden.

(PH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.