Beveren Sportief organiseert Scatto-VTT voor mountainbikers

De organisatie van de Scatto-VTT Beveren met v.l.n.r.: Annie Dufoort, Micha Vantorre, Ronny Desimpelaere, Ann Kimpe, Philip Debacker, Didier Minjauw, voorzitter Johan Lanckriet, Ludwig Priem, Kristien Lingy, Stefaan Vandecappelle, Dietrich Deweerdt en Roger Vanparys. © Stefaan Beel
Redactie KW

Op zaterdag 2 november kunnen alle mountainbikeliefhebbers zich uitleven in Beveren. Dan organiseert WTC Beveren Sportief immers de achtste editie van zijn Scatto-VTT, met start en aankomst aan De Nieuwe Deure. “We hebben een viertal nieuwe locaties aan het parcours toegevoegd, waardoor elke afstand 5 km langer is geworden”, zegt voorzitter Johan Lanckriet.

“Aanvankelijk waren er afstanden van 20, 30, 40 en 50 km voorzien, maar we kregen plots de kans om enkele nieuwe locaties aan ons parcours toe te voegen, waardoor alle afstanden 5 km langer geworden zijn. Onze flyers en posters waren toen echter al gedrukt, waardoor de oude afstanden daar nog opstaan”, verduidelijkt Johan Lanckriet, de voorzitter van WTC Beveren Sportief. “Daardoor hebben we het Strava-segment, een stukje in het parcours die de deelnemers zo snel mogelijk moeten proberen af te leggen en hun tijd dan op Strava moeten zetten, ook moeten verplaatsen. Jean-Marie Claeren, van het gelijknamige zakenkantoor op Krottegem, voorziet een prijs voor de twee snelste tijden en houdt een loting onder de andere deelnemers hieraan.”

over privéterrein

“Ook wij voorzien opnieuw een tombola, maar we splitsen die nu op in twee fases. In de voormiddag is er om 11 uur al een voortrekking, zodat ook de vroege deelnemers iets kunnen winnen. De hoofdprijzen houden we wel voor de loting na afloop van de wedstrijd, rond 17.30 uur. Er zijn opnieuw heel wat mooie prijzen te winnen, waaronder enkele waardebonnen en een mountainbike. En om de deelnemers op krachten te laten komen, hebben we voor iedereen een braadworst voorzien na de wedstrijd. En tijdens de Scatto-VTT zijn er ook nog eens twee bevoorradingen.”

“Ook aan de mensen die geen mountainbike hebben en het toch eens willen proberen, hebben we opnieuw gedacht. Er kunnen net als de voorbije jaren fietsen gehuurd worden voor 18 euro via Martin Tillo. Deze moeten wel op voorhand aangevraagd worden via 051 78 04 90 en kan ten laatste tot de dag voor de wedstrijd”, aldus Johan, die dit seizoen over een ruimere werkgroep kan beschikken (zie foto) om alles in orde te brengen. “Met het bestuur alleen was het niet meer haalbaar. Er komt immers heel wat bij kijken. Wist je dat we de dag zelf met meer dan 40 mensen in de weer zijn om alles vlot te laten verlopen? Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kunnen we onze 824 deelnemers van vorig jaar op zijn minst evenaren.”

Inschrijven voor deze achtste Scatto-VTT gebeurt de dag zelf vanaf 8 uur tot en met 14 uur in De Nieuwe Deure in de Izegemseaardeweg en kost 4 euro voor wie aangesloten is bij de wielerbond en 6 euro voor niet-aangeslotenen. Vrijetijdspashouders betalen de helft. Een gratis braadworst is in de prijs inbegrepen.

De tocht loopt over grondgebied Roeselare, Gits, Lichtervelde en Ardooie, met doortochten door enkele bossen, technische stukken en eenmalige doorgangen over privéterreinen. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier