Beveren is klaar voor het kermisweekend met GP Dicasa

De organisatie van de koersen tijdens het kermisweekend met v.l.n.r: Dieter Carron, Jules Vandergunst, Timothy Verhulst, Carlos Verhooghe en Stijn Vanderper. (foto SM)
Redactie KW

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus wordt Beveren opnieuw ingepalmd door de kermis. Openen gebeurt met de jeugd- en parochianenkoers, op zaterdag volgen de beloften en elite zonder contract. “De dameskoers op zondag om het 50-jarig bestaan van De Ommegangvrienden te vieren, hebben we wel geannuleerd”, zegt Dieter Carron.

Op vrijdag 7 augustus wordt het kermisweekend in Beveren ingezet met de tweede editie van de GP Dicasa met gratis jeugdwedstrijdjes en de parochianenkoers, die vorig jaar heel wat toeschouwers naar het centrum lokten. “We organiseren opnieuw vier reeksen bij de jeugd met om 18.15 uur de peuters en kleuters met loopfiets over 50 meter, om 18.30 uur de kleuters met kinderfiets over 100 meter, om 18.40 uur het vierde, vijf en zesde leerjaar over 3,5 km en tot slot om 18.45 uur het eerste, tweede en derde leerjaar over 1,75 km. Een helm is verplicht en iedere deelnemer krijgt na afloop een medaille.”

Aangepast parcours

“Na de jeugd wordt om 19 uur het startschot van de parochianenkoers over 42 km gegeven. Vorig jaar namen er 60 renners deel, maar dit jaar ligt de limiet op 50 deelnemers. We geven daarbij de voorkeur aan de renners van de vier Beverse wielertoeristenclubs en de Bevernaars zelf. Ze zullen moeten bewijzen dat ze van Beveren zelf zijn. In tegenstelling tot vorig jaar zullen ze zich na afloop niet kunnen douchen in de kleedkamers van Dosko Beveren, maar moeten ze dat thuis gaan doen. Maar dat is geen probleem aangezien ze allemaal van Beveren zelf zullen zijn. Door corona hebben we het parcours wel moeten aanpassen. We kunnen dit jaar niet door de kermis passeren, maar moeten nu via de Processiestraat rijden. Aan het rondpunt passeren we telkens aan de rechterkant, want links zal de in- en uitgang van de kermis zijn. Daar zal telkens een toezichter staan om te voorkomen dat er te veel volk in de kermiszone aanwezig is. Ook de foorkamers zullen de nodige maatregelen moeten nemen.” Op zaterdag is het dan de beurt aan de elite zonder contract en beloften. Normaal stond er op zondag een wedstrijd voor dames elite geprogrammeerd, maar die wordt geannuleerd door corona. “Die wedstrijd kwam er om het 50-jarige bestaan te vieren van De Ommegangvrienden. We waren van plan om een grote tent achter de kerk neer te zetten en een vipmaaltijd aan te bieden aan onze trouwe sponsors, maar door corona mag dat niet. Daarom hebben we beslist om alles die dag af te gelasten. We zullen het dan volgend jaar vieren als 50+1.”

Inschrijven voor de jeugd- (met vermelding van naam en geboortedatum) en parochianenkoers kan tot zaterdag 1 augustus via dieter.carron@roeselare.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten