Beveren Hopt hoopt op wereldrecord ‘Langste Toost’

Michelle Lombaert, Jo Van Heesbecke, Marco Lombaert, Filip Vanhee, Ditje Ingelaere, Bram Deldaele en Eric Veracx toosten alvast op een succesvolle jubileumeditie van Beveren Hopt. (foto SB) © Stefaan Beel
Redactie KW

Op zaterdag 7 en zondag 8 september vindt op de parking van VDL, vlak naast het kerkhof, de vijfde editie van het bierfestival Beveren Hopt plaats. Om deze feestelijke editie in de kijker te plaatsen, willen de Beverse Schuimkraag Proevers op zaterdag het wereldrecord van ‘De Langste Toost’ proberen te verbreken.

In vijf jaar tijd is het bierfestival Beveren Hopt in het tweede weekend van september uitgegroeid tot een vaste waarde op de agenda. De Beverse Schuimkraag Proevers (BSP), die instaan voor de organisatie, promoten jaarlijks de eigen rijkdom uit de streek door telkens tien lokale brouwers en verschillende ambachten uit te nodigen. Verder is er een groot speeldorp met springkastelen waardoor het evenement een echt familiegebeuren is.

“Het concept is hetzelfde gebleven”, zegt voorzitter Marco Lombaert. “Op de parking van VDL zal opnieuw een grote tent staan zodat alles overdekt is. Aan de zijkanten zullen de verschillende kraampjes staan. Naast tien lokale brouwers is ook Rodenbach van de partij en zullen er enkele ambachten te bewonderen zijn. Zo zal mijn zoon Ruben op zijn draaibank opnieuw een houten trofee maken voor de winnaar van het beste bier van onze festival, zal het SASK kunst tentoonstellen en zijn ook IJscreaties Algoet en kaasboerderij Groendal opnieuw van de partij. Ook het speeldorp en de gekke fietsen zullen er weer zijn.”

Naast lokale brouwers zijn er enkele ambachten te ontdekken

Beveren Hopt vindt op zaterdag 7 september plaats van 16 tot 24 uur, met om 18 uur de recordpoging voor de langste toost (zie kader) en op zondag van 11 tot 20 uur, met meteen na afloop de bekendmaking van het beste bier én de verloting van de biermand onder de deelnemers.

Zondagmiddag 8 september kan er ook opnieuw aangeschoven worden voor heerlijke chateaubriand à volonté voor 22 euro per volwassene en 14 euro voor kinderen tot 12 jaar. Vrijwilligers die een handje willen helpen, mogen ook altijd contact opnemen via 051 24 12 38.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier