Beveren heeft opnieuw een rockfestival

De initiatiefnemers Filip Vanhee (rechts) en Gregory Vandeweghe. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op zaterdag 15 juni wordt vanaf 14.30 uur op het Heilig-Kruisplein de eerste editie van Beveren Rockt georganiseerd. Daarvoor slaan Filip Vanhee (Djings) en Gregory Vandeweghe (‘t Hoekske) de handen in elkaar. “We willen Beveren opnieuw doen rocken”, aldus de twee café-uitbaters.

“Filip en ik waren er een tijdje terug eens over bezig dat er naast enkele evenementen van Beveren Bruist en van het Bevers Komitee niet veel meer te beleven was in Beveren”, opent Gregory Vandeweghe. “Daar wilden we wat verandering in brengen en we besloten om samen Beveren Rockt te beginnen. We zijn ons wat beginnen informeren en zo is het event tot stand gekomen.”

“Er was vroeger inderdaad veel meer te beleven in Beveren”, pikt Filip Vanhee in. “Wie herinnert er zich Schwung niet meer? Het muziekfestival werd zelfs zo danig populair dat ze na verloop van tijd moesten uitwijken naar Schiervelde in Roeselare. Ik vond het spijtig dat er geen zo’n festival meer was en daarom dus de keuze voor Beveren Rockt. Zo hebben de Beverse jongeren ook weer iets om naar uit te kijken.”

Mooie affiche

Het muziekfestival gaat op zaterdag 15 juni vanaf 14.30 uur van start op het Heilig-Kruisplein achter de kerk. “Om 15.30 uur mag Rock’n Load de spits afbijten. Zij brengen covers van het iets wat zwaardere genre”, vervolgt Filip. “Daarna is het de beurt aan Yip, een covergroep die bestaat uit een zevental mannen en vrouwen. Dat zorgt ervoor dat ze verschillende genres aankunnen, gaande van Tina Turner tot Iggy Pop. De derde groep van de dag is Sister May. Deze Roeselaarse band – met Stefaan Degryse uit Beveren – is enorm aan het opkomen en mag de laatste tijd al geregeld in het buitenland optreden. Als afsluiter van de avond hebben we niemand minder dan de Brugse band Red Zebra. Een mooie affiche dus.” Kaarten zullen 7 euro kosten in voorverkoop, de dag zelf betaal je 10 euro aan de deur.

Het einde van het festival is voorzien tegen middernacht, zodat tegen 1 uur de rust is teruggekeerd in het centrum van Beveren. “Hopelijk wordt deze eerste editie gesmaakt en kan het een jaarlijks evenement worden in Beveren, zowel voor jong als oud. We willen Beveren opnieuw doen rocken”, besluiten de twee organisatoren van het nieuwe festival Beveren Rockt.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier