Beursplein wordt hart van de Brugse Meifoor

De kermiskramers zijn klaar voor de Meifoor, die dit jaar grotendeels plaatsvindt op het Beursplein. © Davy Coghe
Redactie KW

De Meifoor, die plaatsvindt van vrijdag 20 april tot en met zondag 13 mei, moet door de werken aan ‘t Zand grotendeels uitwijken naar het Beursplein.

Het Beursplein wordt dit jaar het centrale plein voor de Meifoor. Daarnaast komen er kermiskramen in het Koning Albertpark en ‘t Zand, maar ook in de Hauwerstraat die het publiek van de ene naar de andere kant moet leiden.

“In het Koning Albertpark zul je onder meer de spectaculaire Wild Mouse en Take Off vinden”, vertelt schepen Hilde Decleer, die samen met markt- en foorleider Wim Delperdange een plaats moest vinden voor alle foorkramers. Dat was niet eenvoudig, gezien de werken aan ‘t Zand.

“Op het nieuwe plein van ‘t Zand, tussen het Concertgebouw en het parkeergebouw, komen enkele traditionele attracties zoals de Gezondheidsapotheek, een van de eendjeskramen van Ducktail, het lunapark Play Time en Stef Tir. In de Hauwerstraat komen een gebakkraam, een kraam met confiserie en behendigheidsspelen om het publiek uit te nodigen om door te lopen naar het Beursplein. Dat wordt nu het hart van de Meifoor, met vaste waarden als de metershoge Eclipse, de grote waterbaan Tiki Surf en de botsauto’s. Ik ben er zeker van dat de 818de Meifoor een topper wordt.” Zoals gewoonlijk zullen er ook op het Simon Stevinplein enkele kermiskramen te vinden zijn.

Geen kinderstoet

De Meifoor opent officieel op vrijdagavond 20 april. “Omwille van de werken op ‘t Zand is er nog altijd geen kinderstoet”, vervolgt de schepen. “Toch willen wij de kinderen niet teleurstellen en verdelen we die avond kaarten aan verklede en geschminkte kinderen tussen 4 en 10 jaar oud, waarmee ze gratis op de kermis kunnen tot en met woensdag 25 april. De openingsavond wordt voorts opgeluisterd met steltenlopers, kinderanimatie en een heuse fanfare.”

(Stefaan Reuse – foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier