Federaal volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (SP.A) vroeg op 20 juni aan Minister van Mobiliteit François Bellot wat er zou gedaan worden aan de volgens haar zeer storende betonblokken aan de ingang van het station in Brugge. "Deze betonblokken staan net op het pad waar de blindengeleidetrajecten van het station lopen", zei ze.

De minister liet toen al weten dat de NMBS de betonblokken wilde vervangen voor een meer "esthetische oplossing", zoals verzinkbare palen.

Woensdagmiddag liet minister Bellot weten dat er paaltjes van 1 meter hoog zullen komen, telkens op 1,30 meter van elkaar. Er zal overleg gepleegd worden met blinden en slechtzienden. De werken worden begin januari aangevat.

Federaal volksvertegenwoordiger Annick Lambrecht (SP.A) vroeg op 20 juni aan Minister van Mobiliteit François Bellot wat er zou gedaan worden aan de volgens haar zeer storende betonblokken aan de ingang van het station in Brugge. "Deze betonblokken staan net op het pad waar de blindengeleidetrajecten van het station lopen", zei ze.De minister liet toen al weten dat de NMBS de betonblokken wilde vervangen voor een meer "esthetische oplossing", zoals verzinkbare palen. Woensdagmiddag liet minister Bellot weten dat er paaltjes van 1 meter hoog zullen komen, telkens op 1,30 meter van elkaar. Er zal overleg gepleegd worden met blinden en slechtzienden. De werken worden begin januari aangevat.