Betalend parkeren wordt eenvoudiger in Koksijde

© MVQ
Redactie KW

Er zullen nog drie kleurenzones ‘betalend parkeren’ gelden: de rode, de oranje en de paarse. De groene zone wordt geschrapt. Dit gaat in voege per 1 april.

De rode zone zal van toepassing zijn in handelszones met een hoge rotatie van geparkeerde auto’s. Daar moeten automobilisten betalen tijdens weekends, feestdagen en in schoolvakanties en alle dagen van 1 juni tot en met 30 september. Je mag er maximum 2 uur parkeren en krijgt 30 minuten gratis als je een ticket voor een halve dag aankoopt.

De oranje zone zal gelden in de Zeelaan in Koksijde-Bad, tussen de verkeerslichten van de Koninklijke Baan en rondpunt De Poort. Daar moet je het hele jaar door betalen en mag je maximum 2 uur parkeren, ook hier krijg je een half uur gratis als je een ticket voor een halve dag aankoopt.

In de rode en oranje gelden geen parkeerkaarten en je betaalt er 1,50 euro per uur. De retributie bedraagt 30 euro per dag.

De paarse zone is bedoeld om dagparkeren te stimuleren en vervangt de groene zone. Daar betaal je tijdens weekends, op feestdagen en in schoolvakanties en alle dagen van 1 juni tot en met 30 september. Parkeerkaarten zijn hier wel toegestaan. Er geldt geen beperking in tijd en je mag 30 minuten gratis parkeren mits de aankoop van een ticket. De prijzen variëren van 1 euro per uur tot drie euro voor een halve dag, 5 euro voor een volledige dag, 20 euro voor vijf dagen en 25 euro voor een volledige week.

De paarse zone is bedoeld om dagparkeren te stimuleren en vervangt de groene zone

Een aantal straten wordt aan de paarse zone toegevoegd: de driehoek tussen de Hoge Duinenlaan, Koninklijke Baan en Lejeunelaan, de straten in de villawijk ten zuiden van de Albert Bliecklaan, grote delen van de Koninklijke Baan en de Albert I-Laan, het vierkant tussen Koninklijke Baan, Strandlaan en A. Nazylaan, de parking aan de Jacquetlaan en een stuk van de Noordzeedreef.

Het tarief voor een werkabonnement daalt naar 60 euro per jaar. Aannemerskaarten worden duurder en kosten voortaan 15 euro per werkdag.

Een kwart van het Kerkplein, de strook het dichtst bij de kerk, in Koksijde-Bad wordt blauwe zone (met parkeerschijf): elke dag tussen 9 en 19 uur, zodat kerkgangers parkeerplaatsen zouden kunnen innemen voor kerk- en erediensten. In de handelszones komen er extra Shop&Go-plaatsen, maar ook in Koksijde-Dorp en Oostduinkerke-Dorp. Koksijde vernieuwt ook de parkeerautomaten. Je zal overal met je bankkaart kunnen betalen, per sms of via de app. Een parkeerticket met contant geld betalen, blijft ook mogelijk.

Per deelgemeente en per halve dag (9-14 uur en 14-19 uur) kan je een half uur gratis parkeren in de oranje en rode zone. In de ondergrondse parking Centrum (Kursaallaan), bij het gemeentehuis en bij de handelszaken in Koksijde-Bad kan je een uur gratis parkeren.

Voor wie een gehandicaptenkaart heeft, blijft alles hetzelfde als voorheen. In de paarse zone kan je gratis parkeren. In de rode en oranje zone ook, maximaal 2 uur mits het leggen van een parkeerschijf.

KW 2020 – 08KOKS – PARKEERBELEID Zones_Sint-Idesbald – Koksijde-Bad MVQ 1802

08KOKS – parkeerbeleid PLAN ZONE Sint-André-Groenendijk MVQ 1802C

KOKSIJDE BAD

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier