Betalend parkeren blijft behouden tijdens tweede lockdown

In tegenstelling tot tijdens de eerste lockdown wordt parkeren niet gratis in Poperinge.©MICHAEL DEPESTELE MD
In tegenstelling tot tijdens de eerste lockdown wordt parkeren niet gratis in Poperinge.©MICHAEL DEPESTELE MD
Redactie KW

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond in Poperinge stelde Isabel Sticker (Open VLD) voor om het betalend parkeren op te schorten zolang de coronacrisis duurt. De meerderheid gaat niet in op het voorstel omdat de huidige lockdown niet te vergelijken is met die van maart.

“Tijdens de eerste lockdown in het voorjaar werd het betalend parkeren gedurende een tweetal maanden opgeschort. Ook in de blauwe zone gold een gedoogbeleid. Intussen is de tweede lockdown al een maand een feit. Waar velen hadden verwacht dat het betalend parkeren opnieuw zou worden opgeschort, bleef deze beslissing uit”, aldus Isabel Sticker.

“Nochtans zijn de omstandigheden nu niet anders en zijn er redenen genoeg om deze beslissing opnieuw te nemen: we steunen enerzijds de bewoners van het centrum die door de coronacrisis meer thuis zijn of telewerken en anderzijds de lokale handelaars die nog open mogen zijn. En geef toe: een parkeerticket uit een automaat halen kan je niet echt coronaveilig noemen.”

Nu meer verkeer

“Waarom werd de tijdelijke opschorting van het betalend parkeren niet hernomen bij de aankondiging van de tweede lockdown? Zal het stadsbestuur hiertoe alsnog beslissen, en voor welke periode?”, vroeg Sticker zich nog af.

Schepen Marjan Chapelle (Samen) antwoordde dat de huidige periode niet te vergelijken valt met de eerste in maart. “Toen waren alle scholen, bedrijven en winkels dicht. We kregen toen als stadsbestuur opmerkingen dat het gemakkelijk was om betalend parkeren af te schaffen, er was immers geen verkeer.”

Handelaars

“Maar nu is er veel meer verkeer en zijn er heel wat mensen die parkeren in de stad. Onder meer van firma’s, die werken aan het uitvoeren zijn in het centrum. En er wordt enorm veel aan afhalen gedaan. Wij laten het parkeren nu betalend, in het belang van de handelaars.”

“Zij waren altijd vragende partij. Anders zijn er zelfs mensen die over een garage beschikken, die hun wagen uit gemakzucht de hele dag op straat laten staan. We zullen dus het betalend parkeren niet opschorten, zeker niet nu de winkels weer opengaan”, aldus de schepen.

De volgende gemeenteraad heeft plaats op maandag 21 december. Of die ook weer digitaal zal verlopen, valt nog af te wachten. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten