Bestuurswissel bij het Davidsfonds in Desselgem

René Harinck, Eric Caenepeel, Eric Garsy, Monique Coddens, Isabelle De Smeyter, Marie-Jeanne Coopman en Lieven Depla (v.l.n.r.) vergaderen over het nieuwe werkjaar. © PNW
Redactie KW

Op zondag 20 oktober trapt Davidsfonds traditiegetrouw haar werkjaar af met de jaarlijkse startdag. “En er is ook nog een kleine wissel in het bestuur, met een nieuwe voorzitter”, geeft secretaris Isabelle De Smeyter mee.

De startdag in ontmoetingscentrum De Coorenaar is zoals steeds een gemoedelijk moment waarop de Davidsfondsleden hun lidmaatschap kunnen verlengen en kennismaken met de rijkgevulde agenda voor het werkjaar 2019-2020. “Bij een hapje en een drankje geven we graag wat uitleg over de activiteiten die we de komende maanden zullen organiseren”, vertelt bestuurslid René Harinck. “Iedereen is welkom tussen 10.00 en 18.00 uur.”

“Het is die dag eveneens mogelijk om het lidmaatschap van Davidsfonds te verlengen. Dat kan door simpelweg 40 euro te betalen, maar het is nog interessanter om boeken of cd’s van Uitgeverij Davidsfonds te kopen. Iedereen die voor minstens 40 euro aankopen doet, wordt namelijk automatisch lid van Davidsfonds’, vult Isabelle De Smeyter aan. “Het loont zeker de moeite om het aanbod eens te komen bekijken, want wij schenken een gratis boek of cd aan elk lid dat tijdens ‘Vers Geperst’ z’n lidmaatschap vernieuwt”, aldus de secretaris.

Feestontbijt

En dan een blik op de activiteitenagenda. “Er zijn opnieuw voordrachten, we werken opnieuw samen met de Waregemse bibliotheek voor ‘Toast Literair’ en we organiseren natuurlijk ons Vlaams Feestontbijt“, zegt Isabelle. “Verder staan er ook nog een daguitstap naar Charleroi en een driedaagse reis naar het Groothertogdom Luxemburg op de agenda.”

“Dit jaar is er een verrassende lezing”, vult Lieven Depla aan. “In februari komt professor emeritus Robert Rubens van de Universiteit Gent spreken over ‘de transgender’. Ten slotte is er nog de interne keuken van het bestuur. “We hebben ook een voorzitterswissel, want René Harinck zet een stapje opzij en Lieven Depla neemt over“, stelt Isabelle. “En we hebben afscheid moeten nemen van twee gewaardeerde bestuursleden: Jeannine Vervaeke en Walt Vermoere. (PNW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier